Un nou contract de finanțare pentru reabilitarea termică a unui bloc din centrul Reșiței a fost semnat astăzi. Continuă astfel investițiile atât în confortul reșițenilor, cât și în schimbarea aspectului orașului, lucrările contractate presupunând și înfrumusețarea construcției cu 8 etaje din buricul târgului.

Primăria Municipiului Reșița și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest au semnat astăzi contractul de finanțare pentru un nou proiect de reabilitare termică, intitulat „Creșterea eficienței  energetice pentru blocurile de locuințe – Centru Reșița, Etapa 3, Componenta Bloc 36, P-ța 1 Decembrie 1918”.

Acesta este cel de-al patrulea proiect de eficientizare energetică destinat zonei rezidențiale contractat de Primăria Reșița în cadrul Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020. Cele patru proiecte totalizează un număr de nouă blocuri, cu 480 de apartamente, investiții în valoare de aproximativ 12,5 milioane de lei (2,6 milioane de euro), cu o valoare a finanțării nerambursabile de 6,8 milioane de lei (1,4 milioane de euro).

Prin acest nou proiect contractat sunt prevăzute: izolarea termică a fațadei imobilului din Piața 1 Decembrie 1918  partea vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a fațadei – partea opacă, inclusiv termo-hidroizolarea terasei, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel, închiderea balcoanelor și/sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, reabilitarea termică a planșeului peste subsol.

De interes:  Școli ca la carte pentru începerea noului an școlar! | Express de Banat

Un număr de 36 de apartamente vor beneficia de un consum mai mic de energie în urma implementării proiectului. Se estimează astfel o scădere a consumului specific de energie primară (din surse neregenerabile) pentru încălzire, de la 240,06 kwh/m2/an la 79,62 kwh/m2/an, vor fi reduse emisiile de CO2 și va fi îmbunătățit aspectul urbanistic al municipiului.

Semnatarii contractului au fost Ioan Popa, primarul municipiului Reșița și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ un milion de lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de aproximativ 626.000 de lei. Perioada de implementare este de 7 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.