Social-democrații au transformat plenul CJ într-o adevărată tablă de șah pe care joacă mai degrabă singuri, în timp ce liberalii interpretează doar roluri de pioni, piese mai puțin importante, dar care mănâncă uneori un nebun, o tură, un cal sau chiar regina!

Luminița Jivan, șefa PSD Caraș-Severin, e invitată să mute. Are variante puține și asta mai ales după ce s-a întâmplat astăzi în plen. Au fost în prealabil câteva mutări gândite în grabă și un joc care era aproape sigur câștigat de social-democrați acum se poate încheia cu un eșec de proporții. Jivan a jucat ultraofensiv, dar poate prea riscant, iar acum, nebunul, calul sau tura aleargă necontrolat pe tablă doar, doar vor scăpa de pionii liberali, care, fără să facă mare lucru, ajung prin comisii, pe funcții, ajung la bani. Șahul politic nu e deloc curat și nu e numai sportul minții, e și al compromisului, al negocierii, al intereselor personale și de grup. În plenul Consiliului Județean se joacă. Se joacă, poate mai dur ca niciodată și pe „George Enescu”, în sediul PSD. Se joacă însă la fel de intens și în culisele altor partide, cum ar fi Pro România, care, deși invitat mai târziu la tabla de joc, se poate dovedi în final a fi marele câștigător. Și asta pentru că Mocioalcă nu numai că le nimerește, dar le cam și știe. Deocamdată, PSD e în șah. Urmează să mute Luminița Jivan. Până acum a riscat maxim, dar se spune că dacă nu riști, nu câști!

De interes:  Gata cu butoanele în bordul mașinilor! Vezi cum arată tehnologia viitorului dezvoltată de Visteon!

S-a ajuns în această fază a jocului după ce PSD i-a dat afară din partid pe Flavius Nedelcea și alți patru consilieri județeni. Ar fi vrut să-i dea afară, de fapt, din Consiliul Județean. Instanța îi ține însă în plen până la pronunțarea unei sentințe definitive. Cu alte cuvinte, sunt încă membri PSD, încă aleși județeni. La ședința de luna trecută, social-democrații n-au mai fost majoritari la votul secret și câțiva liberali s-au văzut aleși reprezentanți ai administrației județene prin fel și fel de comisii, consilii de administrație și, cel mai important, pentru că acolo sunt bani frumoși, la ATOP. Liberalii n-au înțeles nici atunci mare lucru, s-au grăbit și jocul s-a reluat astăzi.

Primul a mutat social-democratul Ioan Crina. „Îl propun pe domnul Dinu!” Gabriel Dinu! Unul din consilierii PSD pe care partidul nu demult i-a exclus. Era vorba de o nominalizare pentru ATOP. „Domnul Dinu este încă membru PSD și face parte din Grupul PSD din Consiliul Județean. Momentan eu îl judec ca făcând parte din membrii Grupului PSD în Consiliul Județean Caraș-Severin. Noi ne-am gândit să-l propunem pe domnul Dinu”, a explicat Crina pentru expressdebanat.ro, considerând că prin această nominalizare nu a încălcat în niciun fel deciziile partidului.

De interes:  Cetăţean român cercetat pentru călăuzirea a şapte cetăţeni turci

Pentru reprezentantul CJ la Casa Corpului Didactic a intrat în joc și Victor Tiugan, un alt exclus din PSD. „Noi o propunem pe doamna Ciurel!” Noi?! Care noi?! „Grupul celor cinci, grupul desidenților!”, ne-a explicat acesta.

Surprizele cu adevărat mari au apărut la vot. În ATOP merge liberalul Ghiță Sporea. Asta în condițiile în care liberalii, minoritari în acest mandat, au avut și absenți! Interesant este și altceva. Dinu, omul dat afară din PSD, a primit 12 voturi, în timp ce pesedistul Pârvulescu a adunat doar 13! În alte două comisii a fost și mai rău pentru PSD. La Casa Corpului Didactic și Comitetul de Dezvoltare Locală, Nicolae Grindeanu a fost pur și simplu umilit de colegii săi. A primit cinci, respectiv șase voturi! Nu, nu comentez, nu m-a dezamăgit nimeni”, au fost cuvintele fostului inspector școlar general.

Vicele Consiliului Județean, Flavius Nedelcea, a cărui calitate de membru PSD se discută în sala de judecată după ce forurile de conducere i-au arătat ușa pentru indisciplină politică, participă și el la acest adevărat joc de șah. „Noi, eu și cei patru consilieri, ne considerăm în continuare pesediști, tocmai de aceea nu am dat votul liberalilor. Știm că există în politică tot felul de speculații și ne-am securizat votul, ne-am pus la adăpost. Noi ne-am vorbit să-i dăm voturile doar lui Gabi Dinu, nu am votat pe nimeni altcineva. Votul nostru a fost pentru o singură persoană, iar buletinele de vot pot confirma că sunt patru buletine de vot pe care e votat doar Gabi Dinu, pe unul singur mai apare lângă el un penelist, iar pe celelalte sunt Gabi Dinu și colegul nostru Petru Pârvulescu. Noi ne-am înțeles să punem ștampilă doar pe Dinu, a explicat Nedelcea, sugerând, practic, că alții sunt cei care au mutat strâmb dintre consilierii PSD. Tocmai de asta jocul se mută acum, cu piesele în aceleași poziții pe tablă, în sediul PSD Caraș-Severin! Regele, aflat în șah, e în mâna de fier a Luminiței Jivan!

De interes:  Iata cum poti aplica genele false ca o adevarata maestra

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.