Peste două milioane de euro pentru iluminat public modern la Moldova Nouă | Express de Banat

Primarul Adrian Torma a semnat astăzi contractul care va pune orașul Moldova Nouă pe harta localităților moderne, cel puțin din punct de vedere al iluminatului public. Rețeaua va beneficia de un upgrade în valoare de aproape 11 milioane de lei.

Contractul de finanțare a fost semnat astăzi la Agenția de Dezvoltare Regională Vest de directorul Sorin Maxim și de primarul Adrian Torma. Valoarea totală este de 10,7 milioane de lei, prin Regio-POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Perioada de implementare a proiectului este de 35 de luni și presupune modernizarea, extinderea și creșterea eficienței energetice a rețelei de iluminat public.

„Se vor înlocui corpurile de iluminat existente cu unele cu LED (27W, 60W și 80W), se vor monta pe străzile orașului 142 de stâlpi cu panouri fotovoltaice de 225-250W și va fi extinsă rețeaua de iluminat pe o lungime de 3.140 de metri liniari. De asemenea, vor fi montate panouri de semnalizare care vor indica traversarea străzii de către persoanele cu dizabilități și panouri de semnalizare cu acționare la buton. În plus, investiția cuprinde achiziționarea unui sistem de telemanagement – un sistem de control la distanţă al iluminatului stradal. Vor fi 1.167 de corpuri de iluminat instalate”, transmit reprezentanții ADR Vest.

De interes:  Care sunt principalele piese scutere de care ai nevoie frecvent

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.