Bugetul orașului-stațiune de pe Valea Cernei a fost aprobat de către aleșii locali, valoarea acestuia atingând 12 milioane de lei, cu 3 milioane de lei mai mult decât anul trecut.

Potrivit primarului Cristian Miclău, din bugetul propriu, după ce se trage linie cu cheltuielile curente (salarii angajați, plata facturilor către utilități, plată documentațiilor pentru diferite proiecte), rămân pentru investiții 2,135 milioane de lei. Cele mai importante fonduri se duc ca și cotă parte de cofinanțare pentru proiectele de dezvoltare din Băile Herculane, spune primarul orașului.

„Pentru eficientizarea energetică a clădirii care adăpostește Primăria s-au repartizat 65.000 de lei, pentru reabilitare Liceu Hercules 175.000 de lei, proiect european pe Axa 10, reparații, modernizare și dotare, un alt proiect de 102.000 de lei este de asfaltare curte liceu. Pentru conservarea și valorificarea patrimoniului natural în vederea dezvoltării turismului axa 7.1 sunt alocați 304.000 lei, aici vorbim de implementare pentru obiectivele Parc Vicol, cele 3 poduri și cele două piețe: 1 Mai și Hercules. Pe dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear axa 7.1 sunt alocați 175.000 de lei, obiectivele reabilitate fiind amfiteatrul de la UGSR, izvorul Domogled, încă un izvor construit lângă Căsuța Piticilor, reabilitare izvor Venera și spațiul verde între Vila Elisabeta și Hotelul Verssailles. Am cuprins în buget și realizare PUZ pentru zona Parcului Vicol – 97.000 de lei, pentru că este necesar să reglementăm situația construcțiilor și paletarul de culori, iar din punct de vedere urbanistic în zona respectivă nu se poate construi fără PUZ. Pentru reabilitarea podului de piatră sunt cuprinși 101.000 de lei, pentru asfaltare Strada Complexelor 220.000 de lei și reabilitare străzi 370.000 de lei pe programul PNDL și pentru achiziționare microbuz 440.000 de lei necesar transportului local”, ne-a precizat primarul stațiunii Băile Herculane.

De interes:  Programul ”Tomata” va continua și în acest an. Sprijinul pentru agricultori va fi extins

Aleșii locali au avut și un amendament de retragere din buget a proiectului de reabilitare a Vilei Elisabeta, consolidare, restaurare și modernizare Casa de Cultură care-și are sediul în clădire, valoare 156.000 lei din fonduri norvegiene, întrucât nu au înțeles studiul realizat și cum edilul a lipsit de la ședință, au considerat că se poate amâna pentru data viitoare, când Cristian Miclău va explica neclaritățile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.