Indiferent că e pentru ocuparea timpului liber printr-o activitate creativă sau pentru necesități precum repararea mobilei, există unele unelte care nu ar trebui să lipsească din trusa nimănui. Acestea vin în ajutor în aproape orice situație uzuală întâlnită în locuințe, iar vecinii vor fi sigur încântați de sunetele produse. 

Lista uneltelor de avut în debara

  • Mașină de găurit – sau cum e cunoscută în popor, bormașina. E destul de lesne de înțeles ce face și cum se folosește și lăsând toate glumele la o parte, o astfel de mașină este tot timpul utilă într-o locuință având un aport în diverse activități de la montarea unui televizor sau a unui raft în perete, la repararea ușii unui dulap. Aproape că e o unealtă universală. 
  • Chei – sau altfel spus, aia de 13. O altă unealtă aproape universală, sau mai degrabă o gamă de unelte din aceeași familie sunt cheile. Un set de chei de la sculeaz.ro poate servi uneori și ca substitut unei bormașini atunci când vecinii dorm prea bine. Întâlnite foarte des și într-o gamă foarte diversă în special în saloanele auto, cheile pot fi de ajutor și în situații casnice care implică un șurub și chiar și la articole sportive precum skateboard sau biciclete. 
  • Ruletă – fără alte nume cunoscute. La fel de universală și indispensabilă precum cheile și bormașina, acest instrument poate fi complementar primelor două. Situațiile în care poate fi folosită o ruletă sunt nenumărate întrucât nevoia de acest instrument rezultat din sistemul metric se simte cel mai mult fix atunci când lipsește. 
  • Ciocan – care, spre deosebire de cel al lui Thor, nu se întoarce când îl arunci. Ciocanul este o unealtă moștenită, vine odată cu locuința, nu o cumperi. Este foarte util, de exemplu,  în momentul achiziționării unui tablou sau unui suport de televizor pentru a îl putea monta pe perete. La fel de funcțional și de util precum variantele de mai sus. 
  • Șurubelniță – care merge la pachet cu șuruburile. Aici treaba e ceva mai complicată, întrucât aceasta poate fi de mai multe feluri, cele mai comune fiind dreaptă și în cruce. La aceste unelte e nevoie să găsești și șuruburile potrivite, însă în situația cel mai des întâlnită, anume montajul mobilei, șuruburile vin deja în pachet, astfel că nu e nevoie decât de o șurubelniță potrivită. 

Trusa de scule diferă de la casă la casă, precum și nevoile și utilizările locatarilor, însă câteva elemente, printre care se numără și cele menționate, sunt comune în cam orice trusă sau locuință, dat fiind că au multiple folosințe în viața de zi cu zi.  

Sursa foto: Unsplash.com

De interes:  De ce prosoapele de baie isi schimba culoarea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.