Social-democrații reșițeni au refăcut calculele contabile după ce cortina a căzut peste prima ediția a festivalului Custom și îi acuză pe organizatori că au cheltuit prea mult! 

Municipalitatea a investit până la urmă mult mai puțin decât anunța inițial pentru organizarea Custom Reșița, dar chiar și așa e acuzată pentru că cheltuit prea mult raportat la succesul pe care l-a avut festivalul.Am cerut în august o informare, o situație a cheltuielilor, costurilor și veniturilor acestui festival, dar am primit un raport pe care nu și-l asumă departamentul financiar-contabil. E semnat de un tânăr de la Biroul Comunicare și Organizare Evenimente. E întocmit ciudat, sunt sume dublate. Total cheltuieli 293.000 de euro?! Am refăcut calculele, mie mi-a ieșit 350.000 de euro! Nici nu cred că sunt toate cheltuielile aici. Nu apar onorariile artiștilor, e trecut doar transportul lor. Venituri nu apar deloc, poate că nu au fost realizate”, spune Mirel Sabo, liderul consilierilor PSD din Consiliul Local Reșița.

De interes:  Tragedie pe șosea! Doi bărbați au decedat in urma impactului!

Mai mult decât atât, subliniază acesta, municipalitatea încă nu și-a achitat toate obligațiile. În acest sens a informat că pe ordinea de zi a celei mai recente ședinte de Consiliu Local s-a aflat un proiect prin care s-a rectificat bugetul local, ocazie cu care pentru festivalul Custom s-au mai alocat 232.000 de lei. „Planul rectificat e de aproape 2 milioane de lei. Nu știu dacă sunt cuprinse treptele, generatorul. Așteptam o informare făcută mult mai profesionist”, a mai spus Sabo.

În scenă a intrat și senatorul PSD Ionuț Chisăliță. „Acest raport arată superficialitatea cu care actuala administrație locală îi tratează pe reșițeni. Aici este vorba despre banul public, acest raport trebuia întocmit cu rigurozitate. Administrația locală continuă să facă tot felul de astfel de gafe”, a acuzat președintele PSD Caraș-Severin.

În ciuda acestor aspecte reclamate, social-democrații au spus că festivalul din Poiana Golului e o idee grozavă, că trebuie să continue în 2020 cu ediția a doua, că Reșița a câștigat mult la capitolul imagine, dar că totul s-ar fi putut face cu mult mai puțini bani.

De interes:  Doamne, fă o minune, să o trimitem în Parlamentul European pe Luminița noastră! Ceva mai ridicol?!

Primarul Reșiței, liberalul Nelu Popa, a evitat polemica pe tema festivalului. Toate sumele sunjt justificate, există documente, nu văd ce tot vor. Să verifice, să facă reclamații, să facă ei mai bine când vin la putere! Să facă ei un festival pe care să-l managerieze mai bine, noi asta am putut să facem, atât ne-a dus capul!”, a comentat edilul-șef, sătul parcă de discuțiile interminabile legate de Custom, un festival care n-a dublat numărul cetățenilor orașului, așa cum face Untold-ul la Cluj, dar care s-a bucurat de reale aprecieri din toate direcțiile.

Liderul Grupului PNL din Consiliul Local Reșița, Hadrian Popescu, le bate însă obrazul social-democraților. „Suma de care vorbește Mirel Sabo e doar o garanție, noi având un litigiu pentru sumele pretinse pentru promovarea evenimentului. Nu sunt bani în plus. De unde atâta interes acum pentru acest festival?! Dintre consilierii locali PSD doar Silvia Chivari și-a cumpărat bilet, așa cum am făcut toți liberalii. Invitațiile aprobate în Consiliul Local au fost date pe la instituțiile publice și deconcentrate. Lazăr, de la Direcția de Tineret și Sport, pentru campingul de la Râul Alb, unde am avut motocicliști, ne-a cerut opt sau zece invitații. Toți PSD-iștii au intrat gratis și acum vin și ne înjură pe noi care am plătit bilet!”, a răbufnit Popescu.

De interes:  Quickmobile.ro ofera asigurare casco online pentru device-ul dumneavoastra!

La felul în care se pune problema, e foarte posibil ca, la a doua ediție Custom Reșița, vocile politicienilor să să audă mai tare decât acordurile de chitară electronică din Poiana Golului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.