Începe o nouă dezinsecție terestră pe străzile din Timișoara. Primăria şi firma care se ocupă cu aceste servicii vor lupta împotriva țânțarilor începând de luni, 12 august.

Substanţa utilizată pentru efectuarea serviciilor de dezinsecţie este Permex 22 E și are în componență substanţa activă Permetrina. Ea este avizată de Ministerul Sănătăţii. De asemenea, aceasta face parte din grupa III (Pesticide Non-Agricole), respectiv Tip 18 (Insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea altor artropode), este avizată de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi nu pune în pericol populaţia şi animalele.

„Crescătorii de albine sunt rugaţi ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timişoara şi SC CORAL IMPEX sunt absolvite de orice responsabilitate. Personalul implicat în execuţia serviciilor este calificat în funcţia de agent D.D.D., în conformitate cu  legislaţia în vigoare şi este dotat cu echipament de protecţie corespunzător.”, transmit reprezentanții Primăriei.

De interes:  Intrebari si raspunsuri despre centralele termice pe lemne

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, reprezentanții municipalității fac apel la toţi cetăţenii din Timișoara să ia măsuri urgente de efectuare a curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, a ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort.

În cazul în care timișorenii nu iau măsurile necesare, vor fi sancționanți contravențional cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor impiedica desfăşurarea acestei acţiuni, perioada de efectuare a activităţii de dezinsecţie şi deratizare va fi prelungită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.