Nu mai este necesar sa calatoriti in Finlanda pentru a va bucura de bunastarea pe care o produce aceasta baie de caldura. De cativa ani, saunele pot fi construite si in interiorul casei, un lux la dispozitia tuturor.

A avea o sauna acasa nu este doar o sursa incontestabila de sanatate si placere, ci este si unul dintre cele mai atractive aspecte care adauga valoare casei. Vezi cele mai noi modele de saune pe foxi.ro.

Stresul si graba societatii de astazi in care traim, in mare parte rezultatul numeroaselor responsabilitati de munca si familiale cu care ne confruntam in fiecare zi, ne conduc la nevoia, dupa terminarea zilei, de a ne deconecta si descarca oboseala in activitatile care ne ofera relaxare si bunastare totala, axate pe imbunatatirea sanatatii noastre.

Sauna nu este nici mai mult nici mai putin decat o baie de aburi, intr-un spatiu de lemn, la o temperatura foarte ridicata, care produce transpiratie rapida si abundenta si este facuta in scopuri de igiena si terapeutice.

De interes:  CLĂDIREA MEDICI'S, noblețe cu parfum interbelic

Este adevarat ca, daca nu aveti o casa mare sau cu o camera de rezerva, va fi complicat, dar din moment ce sa visezi este gratis, sa presupunem ca aveti una dintre cele doua posibilitati. Nu disperati, deoarece daca aveti un spatiu mic, puteti incerca sa o instalati in baie.

O sauna pas cu pas

Prima optiune este sauna finlandeza, care este o camera din lemn in care va exista un incalzitor electric pentru incalzirea pietrelor care degaja caldura uscata. A doua optiune este sauna cu aburi sau baia turceasca care, dupa cum sugereaza si numele sau, functioneaza cu abur din apa fierbinte. A treia optiune este sauna cu infrarosu, cu beneficii foarte asemanatoare cu cea finlandeza, dar cu un nivel mai mare de economii.

Tipuri de saune

Exista mai multe tipuri de sauna, bazate pe modul in care camera este incalzita. Acestea includ:

Incalzite cu lemn: Lemnul este folosit pentru incalzirea camerei de sauna si a pietrelor de sauna. Saunele cu lemne au de obicei o umiditate scazuta si o temperatura ridicata.

De interes:  Aparatură performantă la spitalul din Caransebeș!

Incalzite electric : Similar cu saunele cu lemne, saunele incalzite electric au temperaturi ridicate si umiditate scazuta. Un incalzitor electric, atasat la podea, incalzeste sauna.

Suna cu infrarosu : saunele cu infrarosu indepartat (FIRS) sunt diferite de saunele cu lemne si incalzite electric. Lampile speciale folosesc unde de lumina pentru a incalzi corpul unei persoane, nu intreaga camera. Temperaturile sunt de obicei mai scazute decat alte saune, dar persoana transpira in mod similar. De obicei, saunele cu infrarosu au aproximativ 60 ° Celsius.

Baie de aburi : acestea sunt diferite de saune. In loc de caldura uscata, o baie de aburi implica umiditate ridicata si caldura umeda.

Posibile beneficii pentru sanatate

Indiferent de modul in care este incalzita o sauna sau de nivelul de umiditate, efectele asupra corpului sunt similare.

Cand o persoana sta intr-o sauna, ritmul cardiac creste si vasele de sange se largesc. Acest lucru creste circulatia, intr-un mod similar cu exercitiile fizice reduse pana la moderate, in functie de durata utilizarii saunei.

De interes:  Amenzi usturătoare pentru abateri mai vechi și mai noi!

Ritmul cardiac poate creste la 100-150 batai pe minut in timp ce utilizati o sauna. Acest lucru poate aduce unele beneficii pentru sanatate.

Ameliorarea durerii

Cresterea circulatiei poate ajuta la reducerea durerii musculare, la imbunatatirea miscarilor articulare si la calmarea durerii de artrita .

Reducerea nivelului de stres

Deoarece caldura dintr-o sauna imbunatateste circulatia, aceasta poate favoriza si relaxarea. Acest lucru poate imbunatati sentimentele de bunastare.

Imbunatatirea sanatatii cardiovasculare

Reducerea nivelurilor de stres atunci cand se utilizeaza o sauna poate fi legata de un risc mai mic de evenimente cardiovasculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.