Transformă-ți balconul într-un spațiu de studiu

Dacă și tu te numeri printre cei care nu știu cum să-și decoreze balconul și îl folosesc pe post de spațiu de depozitare, îți oferim o idee extrem de utilă: transformă-l într-un spațiu de studiu sau de lucru.

Lucrurile pot părea complicate, dar cu un plan de redecorare bine pus la punct și cu un buget pregătit dinainte, totul va fi mai ușor. Pentru cazurile în care planul de cheltuieli îți depășește bugetul, solicită un credit nebancar. Nu trebuie să renunți la planurile tale, mai ales când sunt o investiție în confort, sănătate și productivitate.

Acest lucru este cu atât mai util dacă ai copii și vrei ca ei să își facă temele într-un loc pregătit corespunzător și cu lumină naturală. Sau poate ai nevoie de un birou potrivit jobului tău de acasă. Sau, de ce nu, vrei să un spațiu confortabil unde să te retragi după o zi plină. Indiferent de nevoile tale, îți venim în ajutor cu un plan de redecorare a balconului, în 5 pași.

1.     Ține cont de mărimea și forma balconului

În general, balconul nu are dimensiuni prea mari, însă acest lucru nu trebuie să fie un impediment. Asigură-te că iei măsurătorile necesare înainte de a începe redecorarea, pentru a ști cât de mare poate fi mobilierul și pentru a nu încărca inutil spațiul.

De asemenea, dacă ai un balcon deschis, gândește-te și la o variantă prin care să îl închizi când este nevoie. Desigur, e plăcut ca tu sau copiii tăi să lucrați în aer liber atunci când e frumos afară, dar nu e o idee rea să îl pregătești și pentru vremea mai puțin prietenoasă.

2.     Decorează podeaua și pereții

Atât podeaua, cât și pereții trebuie decorați adecvat. În cazul unui balcon deschis, materialele alese trebuie să fie de exterior, pentru a rezista umidității, căldurii sau frigului.

Pe de altă parte, pentru un balcon închis, te poți orienta către materiale de interior, precum parchet sau gresie. Poți alege chiar și mochetă sau covoare pentru podea. Pereții pot fi decorați cu lambriuri sau tapet.

3.     Acordă atenție ferestrelor

Lumina naturală este foarte importantă pentru un spațiu de studiu sau birou. Așa că nu te grăbi să alegi perdele închise la culoare sau draperii groase. Lasă lumina să pătrundă în acest spațiu și optează pentru niște perdele decorative din materiale subțiri sau jaluzele deschise la culoare, dar care să te protejeze atunci când soarele este prea puternic.

4.     Alege inteligent piesele de mobilier

Piesele de mobilier trebuie alese în relație cu tipul de balcon pe care îl ai – închis sau deschis. Dacă vorbim despre un spațiu de studiu într-un balcon închis, vei avea nevoie de un birou și un scaun confortabil, potrivite înălțimii tale sau a copiilor tăi. Timpul lung petrecut pe un scaun incomod sau într-o poziție necorespunzătoare va crea probleme pe termen lung.

Pe de altă parte, dacă nu intenționezi să lucrezi cu regularitate în acest spațiu, poți alege o bancă pe care să o decorezi cu perne sau un balansoar suspendat. Poate fi oaza ta de relaxare în pauzele de muncă sau în weekend-uri.

Dacă balconul este îngust, ia în calcul piese de mobilier pliabile, pe care să le poți strânge și depozita cu ușurință atunci când nu ai nevoie de ele.

5.     Nu uita de flori

Pune în balcon flori naturale și creează-ți astfel mica ta grădină. În funcție de configurația balconului le poți așeza pe balustradă, pe rafturi sau le poți agăța de plafon. Evită totuși o supraaglomerare cu plante, ideea este să creezi un spațiu multifuncțional, nu o seră.

Acum, cu un plan de redecorare complet, este timpul să îți calculezi și bugetul. Verifică prețul produselor de care ai nevoie în magazine și notează-ți costurile pentru a ști de ce sumă vei avea nevoie. Adaugă la aceasta o marjă pentru cheltuielile neprevăzute. Realizarea unui plan de cheltuieli te va ajuta să te organizezi mai bine și să vezi dacă te încadrezi în bugetul tău.

Se poate să constați că planul îți depășește bugetul, dar nu-ți face griji! Poți cere un credit rapid care să te ajute să îți duci planul la bun sfârșit. De ce să amâni sau chiar să renunți la amenajarea inteligentă și utilă a balconului când poți apela la un mic ajutor?

Cu un plan de redecorare și unul al cheltuielilor bine pus la punct, poți începe transformarea balconului în noul tău loc preferat din casă.

De interes:  Tendințe SEO: Ce e important de urmărit în 2020?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.