4 moduri interesante prin care poți introduce arta în decorarea interioară a locuinței tale

Indiferent de modelul și mărimea locuinței pe care o deții, fie că este vorba de un apartament de bloc, fie că locuiești într-o casă, arta ar trebui să-și găsească mereu un loc al ei în spațiul în care îți petreci o bună parte din viață. Cu siguranță ai vizitat obiective turistice (muzee, palate și catedrale) pline de opere ale unor renumiți pictori sau sculptori. Ar mai prezenta vreun interes clădirile în sine dacă ar fi să elimini din decor aceste capodopere? Desigur că nu! În general, viața ar avea o nuanță mult mai gri și ar fi mult mai plictisitoare fără aportul de culoare și formă adus de arta plastică. 

Arta a fost folosită din cele mai vechi timpuri ca o metodă de exprimare a trăirilor. Dacă te gândești doar la picturile rupestre preistorice, poți realiza că oamenii au simțit nevoia, încă din zorii civilizației, de a-și decora locuințele cu propriile expresii ale personalității și cu ceea ce au dorit să transmită semenilor lor. 

În afară de a-ți defini personalitatea, arta joacă și un rol important în crearea unor puncte de culoare sau de atractivitate într-un decor care, altfel, ar putea părea șters, monoton. De exemplu, chiar dacă ai un mobilier foarte elegant sau de o valoare foarte mare, pereții casei, lipsiți de pata de culoare a unui tablou, vor fi lipsiți de viață. Nu te grăbi, totuși, să îngrămădești orice obiecte de artă acasă. Alegerea acestora ar trebui să respecte anumite reguli. 

Iată câteva detalii pe care ar trebui să le cunoști despre cum poți alege obiectele decorative sau de artă potrivite casei tale 

 

  • Urmează-ți instinctele
De interes:  Apel de Selecție 1/2019 aferent Măsurii M5/3A

 

Spre deosebire de alte domenii, arta este o alegere personală, iar conform adagiului latin binecunoscut „de gustibus et coloribus non est disputandum”, gusturile nu trebuie dezbătute sau judecate de ceilalți, chiar dacă există tentația de a critica ceea ce nu se află în acord cu propriile trăiri interioare. De aceea, ar trebui să cumperi, în ceea ce privește arta, exact ce îți produce ție o plăcere sau un acord interior și să nu te lași influențat de ceea ce ar putea zice sau gândi lumea. 

 

  • Nu ezita să alegi culorile alb și negru

 

Atunci când nu ești hotărât pe deplin asupra culorilor unei piese de artă desenate, trebuie să reții că frumusețea și eleganța albului și a negrului poate complementa orice tip de încăpere, indiferent de schema de culori aleasă pentru restul decorațiunilor interioare. În plus, un tablou în aceste culori de bază aduce și o notă de eleganță și mister.  

 

  • Adoptă mixul școlilor de artă
De interes:  Tâlhărit ziua în amiaza mare, într-un parc central din Banat

 

Nu trebuie neapărat să cauți să combini piesele de artă cu ambientul interior în care le vei așeza. Arta modernă nu înseamnă că locuința ta va trebui neapărat să fie decorată sau construită în același stil. În mod corespunzător, arta tradițională nu trebuie neapărat potrivită unor interioare cu un design identic. Alege să faci mixuri curajoase de trenduri și de curente și vei obține aranjamente interesante și surprinzătoare chiar și pentru un ochi cunoscător. 

 

  •  Ia în considerare dimensiunile

 

Dimensiunile pieselor de artă au un rol important, deoarece pot face diferența între un decor armonios al unei încăperi sau unul strident, neplăcut. De exemplu, dacă ai un perete gol de o suprafață mare, o pictură de mici dimensiuni nu se va potrivi nicidecum. Pe de altă parte, o pânză de dimensiuni prea mari poate duce la un sentiment covârșitor. 

O idee bună ar fi să apelezi la un tablou cu 3 piese care, prin „secționarea” obiectivului ilustrat în mai multe planuri, poate crea chiar și un efect modern, interesant și atractiv. Poți găsi astfel de modele de tip canvas, cu modele abstracte, personalizate sau tematice, în magazinul pepanza.ro, unul din furnizorii de acest tip de decorațiuni cu o ofertă diversă, potrivită oricărui gust.

În concluzie, nu renunța la introducerea artei în ambientul locuinței tale de teama criticilor pe care le vei putea obține din partea musafirilor sau chiar a familiei. Pentru creșterea gradului de confort și plăcere, alege mereu să-ți personalizezi încăperile preferate cu lucrările care răspund personalității proprii. 

Sursa foto: pixabay.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.