Miercuri, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a promulgat legea care recunoaște limba română ca limbă de stat, potrivit agenției de presă MOLDPRES.

Conform EQYNews.ro, Maia Sandu a declarat că legea confirmă un “adevăr istoric și incontestabil”: limba de stat a Republicii Moldova este româna. Ea și-a exprimat speranța ca limba română să unească pe toți locuitorii Moldovei și a menționat că, alături de alți peste 27 de milioane de vorbitori la nivel global, româna este una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Președinta a subliniat că cei care au susținut că moldovenii vorbesc limba “moldovenească” în loc de română au avut ca scop dezbinarea poporului, deoarece un popor dezbinat poate fi controlat și subjugat mai ușor. Maia Sandu este convinsă că limba română poate servi drept catalizator pentru consolidarea societății din Republica Moldova. Pentru aceasta, limba trebuie să fie respectată, învățată și vorbită de toți cetățenii.

Președinta s-a bucurat să întâlnească tineri de diferite etnii care vorbesc fluent limba română și a încurajat eforturile de unificare pentru a construi un viitor comun în cadrul Uniunii Europene, unde toate limbile sunt respectate și protejate.

Astăzi am promulgat Legea care confirmă un adevăr istoric și incontestabil: limba de stat a Republicii Moldova este cea română.
Îmi doresc ca limba română să ne unească pe toți cei care trăim aici și cărora ne este drag acest pământ. Noi, alături de alți peste douăzeci și șapte de milioane de oameni de pe glob, vorbim limba română, una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene. Fie că este limba noastră maternă, fie că am învățat-o pe parcursul vieții, datorită limbii române noi nu avem nevoie de traducători: ne înțelegem dintr-un cuvânt și spunem – într-un glas – că „vorba dulce mult aduce”. a scris Maia Sandu pe Facebook.
De interes:  Ce este o masina de debitat metal?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.