Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea care prevede reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizări, în cazul persoanelor care au locuit cel puţin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanentă, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora. Vestea e bună şi pentru  cetăţenii din şase localităţi cărăşene, care vor beneficia de efectele noii legi.

Într-o primă formă, care fusese adoptată de Senat în 2017, proiectul nu includea fostele zone puternic poluate din Caraș-Severin. Iniţiativa legislativă a fost amendată însă la Camera Deputaţilor, iar lista extinsă include acum şi localităţile Anina, Armeniș, Ciudanovița, Moldova Nouă, Oțelu Roșu şi Reșița. Din grupul care propusese amendamentul face parte şi deputatul cărăşean Luminiţa Jivan, care şi-a exprimat satisfacţia pentru acest succes:

“Mă bucur că am reușit în mandatul meu de parlamentar să ajut locuitorii și muncitorii din zonele atât de afectate de poluare, mai ales Ciudanovița, unde au funcționat minele de uraniu. Pentru mine, trecerea acestui amendament a reprezentat o prioritate pentru mandatul de parlamentar, așa că ma bucur că am reușit să vin în ajutorul cărășenilor mei!”, a transmis Luminiţa Jivan.

De interes:  Revelionul retro și focul de artificii au punctat trecerea Timișoarei în 2020

Adoptată de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, legea a fost promulgată astăzi de preşedintele Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.