Meciul Deceniului s-a jucat sâmbătă, pe „Dan Păltinișanu”! Cosmin Contra și marii fotbaliști români, împreună pentru o cauză nobilă | Express de Banat

Stadionul „Dan Păltinișanu” a găzduit un adevărat spectacol care a adus foști mari fotbaliști pe cel mai mare stadion din Timișoara. Stelele Fotbalului Românesc au dat piept cu Stelele Fotbalului Bănățean la un eveniment organizat pentru strângerea de fonduri necesare achiziționării de aparatură pentru Secția de Chirurgie maxilo-facială a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, unde sunt salvați micuții ce suferă de malformații de tip gură de lup sau buză de iepure.

Organizatorii au fost cei de la Rotary Club Timișoara, iar majoritatea numelor importante au răspuns afirmativ convocării. Au spus prezent inclusiv foștii fotbaliști cu meciuri importante în perioada aceasta, precum Ioan Andone, din conducerea celor de la FC Voluntari sau Ciprian Marica, de la SSC Farul. Timișorenii au venit în număr de câteva mii la stadion. Invitatul special a fost fostul mare superstar al Galatasarayului, mijlocașul Dževad Prekazi. Pe teren, Stelele Fotbalului Românesc, echipa cu mulți foști jucători de națională, a dominat și a câștigat cu 7-6. Fosta gimnastă Simona Amânar a participat și ea, pentru a da lovitura de start.

Componența Stelelor Fotbalului Românesc: Helmuth Duckadam, Petre Țurcaș, Cosmin Contra, Răzvan Raț, Ioan Andone, Ionuț Lupescu, Cristian Codrea, Dževad Prekazi, Ciprian Marica, Ovidiu Petre, Toni Doboș, Cristian Dancia și Iosif Rotariu, cu antrenorul Emerich Dembrovschi.

Echipa Stelelor Fotbalului Bănățean: Călin Frunză, Ilie Stoican, Florin Bătrânu, Florin Macavei, Titi Varga, Sorin Vlaicu, Octavian Popescu, Alin Paleacu, Călin Rosenblum, Ovidiu Cuc, Aurel Bărbosu, Vali Velcea, Ioan Roșu, Cristian Contescu, Petre Vlătănescu, Mugur Gușatu, Marcel Băban, Tică Andreaș, antrenați de Viorel Vișan și Jackie Ionescu.

De interes:  7 preparate italiene emblematice ce au făcut înconjurul lumii

Contra voia mai mulți timișoreni la meci

Selecționerul Cosmin Contra a recunoscut că voia să vadă mai mulți timișoreni la meci. „Întotdeauna când mă întorc la Timișoara îmi face o deosebită plăcere. Cu această ocazie îmi revăd colegi atât de la echipa națională, cât și de la Poli Timișoara. Ne-am adunat aici pentru o cauză frumoasă, o cauză nobilă. Sperăm din tot sufletul să ajutăm la îndeplinirea acestui proiect și după acest eveniment să fie strânși acei bani de care au nevoie pentru a cumpăra acea aparatură de care vor beneficia pe viitor mulți copii, atât din Timișoara, cât și din afara orașului. Mi se pare că e cam gol stadionul, îmi pare rău că timișorenii nu au răspuns într-un număr mai mare la aceste eveniment, dar noi am venit, am încercat să le oferim un spectacol plăcut. Sper că cei prezenți la stadion au fost generoși”, a precizat Contra.

„Eroul de la Sevilla”, Helmuth Duckadam, a fost impresionat de organizare. „Vreau să felicit organizatorii. A fost o organizare perfectă. Mă bucur că foarte mulți fotbaliști de mare valoare și-au făcut timp să participe la acest eveniment. Sperăm că mai putem veni ca să facem strângere de fonduri pentru o cauză nobilă. Să nu exageram. Ei se străduiesc, dar din păcate, anii nu te iartă. Dacă ne uităm la echipe, naționala are jucători care sunt mai în formă: Rotariu, Marica, Raț, Lupescu, Contra, Codrea. Se vede o mică diferență de valoare. Dar fiind un meci amical, important e ca lumea să vadă un spectacol frumos”, a precizat arădeanul Duckadam.

De interes:  Vrei sa fii independenta financiar? Alege un studio de videochat care iti ofera trafic garantat

Ciprian Marica, în mare formă ofensivă!

Golgheterul partidei a fost Ciprian Marica, fostul atacant al naționalei retras în floarea vârstei, cu patru reușite înscrise. „Ne-am bucurat să fim iarăși împreună, să bucurăm oamenii care au venit astăzi la stadion. Mai ales că este și pentru o cauză nobilă, am făcut un efort în plus pentru a fi astăzi aici și a susține această cauză. A fost o zi bună a echipei naționale, mă bucur că am marcat, însă cei de la Poli mi-au pus mari probleme. Sigur că mi-e dor, însă acum deja sunt trei ani de când m-am lăsat și trebuie să te obișnuiești. Îmi e dor să fiu pe teren, să alerg, să mă joc cu mingea, însă a trecut vremea mea”, a declarat Marica după meci.

Retras după ce ultima dată a jucat la ACS Poli, Răzvan Raț a revenit pe „Dan Păltinișanu”. „E foarte diferit față de ce a fost când am fost ultima oară aici. La momentul acesta am venit pentru o cauză nobilă, am venit să strângem bani pentru copii într-adevăr cu probleme. Într-adevăr, aș fi dorit să fie mai multă lume, dar și cei care au fost au fost bineveniți și le mulțumim. Am încercat să dăm tot ce avem mai bun, într-adevăr, cu mult mai puțină intensitate, dar ne-am străduit”, a precizat Raț.

De interes:  Ai fost reținut la serviciu și ai ajuns seara acasă? Ava Delivery este soluția

Ioan Andone, deși e asimilat ca un dinamovist, a fost solicitat de mulți copii pentru autografe. „Îmi face plăcere că am fost invitat. Cât pot să ajut și când am timpul liber necesar, cu toate că mâine am un meci foarte important cu Dunărea Călărași la Voluntari, particip pentru că e o cauză umanitară. E pentru utilarea unui spital, care va face bine multor copii. Sperăm să fie mai mulți timișoreni la meci, cu toate că nu mai au fotbal în Timișoara decât de Divizia B. Ar trebui să se unească și să facă o echipă de Liga I, de cupele europene, să vezi stadionul acesta plin, cum era pe vremuri. Am un regret că nu-l văd plin, chiar dacă de multe ori, eu nu am fost iubit aici, că am venit cu Dinamo”, a punctat Andone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.