Planuri pentru revitalizarea zonei Dacia, din Timișoara

Primăria Timișoara are planuri mari de revitalizare pentru spațiul public și străzile din cel mai dens populat cartier al orașului. 

 

Contractul pentru etapa de proiectare (faza DALI + PT) a fost semnat iar durata pentru realizarea serviciilor este de 12 luni, din care 5 luni pentru elaborare Studiu Fezabilitate și 7 luni pentru elaborare Proiect Tehnic.

 

Cartierul flancat de Cetății, strada Gheorghe Lazăr, Calea Circumvalațiunii, Calea Torontalului va fi regândit cu micro parcuri, treceri de pietoni sigure, spațiu public cu marcaje tactile și accesibil tuturor, culoare de mobilitate, zone publice pentru făcut mișcare și pentru copii și pentru adulți. Un cartier cu mai mult spațiu pentru oameni.

 

Iar pentru că și numărul mașinilor în Dacia e la fel de mare ca al oamenilor, căutăm și soluții pentru parcări și pregătim un proiect de parcare multietajată în zonă.

 

Proiectul se concentrează pe descongestionarea circulației prin reorganizarea mai coerentă a spațiului urban, astfel încât timișorenii să aibă atât funcționalitate pentru viața de zi cu zi, cât și spații destinate petrecerii timpului în aer liber, cu zone verzi amenajate, mici locuri de joacă, mici zone de sport (ex. coș baschet și spațiu amenajat).

De interes:  Seturile de lenjerii de pat Romania, de la C&C Home au un aspect ce trimite cu gandul la lux

 

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.