Gheorghe Percea, condamnat la 10 ani de inchisoare


Primarul unei comune din Caras-Severin a fost condamnat la 10 ani de inchisoare pentru fraudarea fondurilor europene derulate prin APIA. Decizia a fost data de Tribunalul Caras-Severin si poate fi atacata, in 10 zile de la comunicare, la Curtea de Apel Timisoara.

Gheorghe Percea, primarul comunei Ciclova Română, a fost gasit vinovat de faptul ca, in perioada 2012-2017, a folosit sau a prezentat cu rea credinta documente sau declaratii false, inexacte sau incomplete, fapte ce au avut ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, respectiv subventii de la APIA. Alte 4 persoane au fost si ele condamnate in acelasi dosar, primind pedepse intre 3 si 4 ani de inchisoare.

Tribunalul Caraș-Severin a admis și acțiunea civilă înaintată de APIA astfel încât edilul și cei 4 complici ai săi trebuie sa plateasca, în solidar, suma de 5 milioane de lei, reprezentând prejudiciul adus bugetului european. De asemenea, se menține măsura confiscării sau a sechestrului asupra unor bunuri sau conturi bancare ale celor 5 inculpați.

De interes:  „Bișnițar, analfabet funcțional, parvenit” – cuvintele de „alint” ale politicienilor cărășeni – Banat FM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.