Cerul s-a rupt peste Caraș-Severin! Gospodării și terenuri agricole inundate în Banatul de munte!


Cerul s-a rupt peste Caraș-Severin! Apa scursă de pe dealuri și versanți a inundat mai multe sate şi comune de la poalele Munţilor Banatului. Apa a crescut de la o oră la alta intrând în gospodăriile localnicilor din satele din jurul Caransebeșului.
Avertizările meteorologilor s-au adeverit astfel că în mai multe zone din vestul ţării instabilitatea atmosferică s-a accentuat ieri. A plouat torenţial şi s-au produs descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Au fost afectate din judeţul Caraş-Severin îndeosebi zonele Caransebeș – Maciova – Obreja și sute de hectare de teren agricol.
La Obreja, Masciova, Ciuta și Glimboca, apa a intrat în gospodăriile oamenilor inundând curți și grădini. Sătenii au scos animalele din grajduri și le-au dus la vecinii ce locuiesc în zone mai ridicate.
Digul de pe malul stâng al râului Bistra, în amonte de localitatea Obreja, a fost supraînălţat cu ajutorul sacilor cu nisip. Pompierii, jandarmii şi localnicii au lucrat pe o lungime de 65 metri şi o înălţime de 70 cm. Măsuri de precauţie au fost luate şi pentru ambele maluri ale pârâului Eruga cu ajutorul sacilor de nisip, pe raza localităţii Obreja.
Pe DJ 571 a fost o viitură, apa s-a retras. Pompierii au acționat pentru curăţarea drumului şi degajarea bucăţilor de asfalt desprinse din carosabil care prezintă pericol pentru trafic.

De interes:  Accident la limita de județ pe drumul ce leagă Caransebeșul de Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.