Îngheţata care nu se topeşte!

Japonezii vin în ajutorul pasionaţilor de îngheţată. Graţie polifenolilor, un grup de cercetători ar fi reuşit să creeze îngheţata care nu se topeşte chiar dacă este expusă la soare!

Centrul de Cercetare pentru Dezvoltare şi Bioterapie din provincia Kanazawa, Japonia, a inventat o îngheţată pe băţ care rezistă la temperaturi ridicate, vândută sub numele de Kanazawa Ice.

Dacă sună ca şi când o echipă de cercetători a făcut o descoperire accidentală şi a inventat un produs ingenios, chiar asta s-a întâmplat în acest caz.

Oamenii de ştiinţă de la Centrul de Cercetare experimentau pe căpşuni în eforturile de a ajuta fermierii afectaţi de tsunami-ul şi cutremurul din 2011 să-şi vândă produsele. Fructele nu erau suficient de atrăgătoare pentru a fi vândute pe piaţă, dar un patiser local dorea să încerce să folosească polifenoli, substanţe chimice prezente în fructe, să facă un desert. Un test a descoperit că polifenolii au solidificat frişca aproape instantaneu, ducând la experimentarea adăugării extractului de căpşuni în deserturi îngheţate pentru a crea îngheţata care nu se topeşte.

De interes:  Realitatea.net, poziție de TOP în online-ul românesc și în luna MAI. Site-urile Trustului Realitatea, creștere semnificativă

Îngheţata obţinută este incredibil de rezistentă la căldură şi chiar poate sta sub un uscător timp de cel puţin cinci minute fără a se topi deloc. Acestea sunt vândute pentru aproximativ 500 de yeni (4.50 dolari) fiecare şi pot fi găsite în Osaka, Tokyo şi alte puncte de vânzare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.