Planuri mari in Caraș-Severin! Noi proiecte au fost aprobate!

Ieri, 1 Septembrie 2020, a fost aprobat un nou proiect cu o valoare de peste 4,7 milioane lei, ce se adresează copiilor și tinerilor instituționalizați, dar și acelora care au părăsit sistemul de protecție, în ultima ședință a Consiliului Județean Caraș-Severin.

Totodată, centrele „Speranţa” Reşiţa şi „Casa Noastră” Zăgujeni,  nu au fost neglijate . In ceea ce le privește , a fost aprobată prin finanțare europeană, dezlipirea unor imobile unde se vor construi două noi centre de zi și tot atâtea căsuțe de tip familiar.

“Ca reprezentant al stângii, întotdeauna am avut grijă de cei care au nevoie de sprijin pentru că sunt de părere că succesul se măsoară și în faptul că reușim să nu lăsăm pe nimeni în urmă. O atenție specială am avut pentru copiii care au nevoie de sprijin, fie pentru că nu au familii, fie pentru că au familiile plecate în străinătate, fie că sunt discriminați. În acest sens, am derulat o serie de proiecte care și-au dovedit eficiența. “ – spune Silviu Hurduzeu.

–  Proiectul „Sprijin pentru servicii sociale alternative la serviciile rezidențiale clasice” îşi propune reducerea numărului copiilor plasați în instituțiile rezidențiale clasice din județul Caraș-Severin – cofinanțat prin POCU cu o valoare de peste 6 milioane lei.

De interes:  Clădirea Consiliului Județean este in flăcări!

– Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin este partener în implementarea proiectelor: “VENUS – împreună pentru o viață în siguranță” și “TEAM-UP Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”.

– Alte două proiecte, aflate în evaluare, vizează copiii ai căror părinți sunt plecați in străinătate, precum și combaterea discriminării minorității rome din județ – valoarea totală 9,5 milioane lei.

“Voi continua proiectele  aflate in derulare și voi acorda atenție tuturor categoriilor defavorizate “ –  completează Silviu Hurduzeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.