SCM Timișoara a parafat o despărțire din lot, deși sezonul intern de baschet masculin e departe de a se fi încheiat. Octavian Popa-Calotă nu mai e jucătorul clubului alb-violet, după o decizie luată anterior în luna aprilie. Clubul a preferat discreția, pentru a nu tulbura apele înainte de primele jocuri din play-off, de la Craiova.

Popa-Calotă era unul dintre jucătorii de bază ai echipei, care avea contract și pe sezonul viitor. Totuși, primăvara a adus schimbări în relația dintre baschetbalist și club. Fundașul, fost component al naționalei României, a acuzat probleme medicale la inghinali, fapt pentru care nu a jucat câteva meciuri. În perioada în care jucătorul invoca dureri au apărut discuții care au dus la o ruptură între sportiv și club, iar de comun acord, conform celor din conducerea secției de baschet, s-a ajuns la decizia rezilierii contractului. De altfel, Popa-Calotă a plecat din Timișoara de dinainte de jumătatea lunii aprilie, dar clubul a preferat să facă anunțul după primele meciuri de la Craiova, din play-off.

De interes:  oportunitatea anteprenorilor în dezvolatrea proiectelor pe termen lung

Octavian Popa-Calotă are 34 de ani și va împlini 35 în luna noiembrie. Fundașul a jucat, înainte să vină la Timișoara, la CSU Sibiu și BCM U Pitești. În vara lui 2016, Popa-Calotă a semnat cu Timișoara. La un moment dat, jucătorul a avut tensiuni și cu fostul antrenor Tudor Costescu, dar problemele au fost depășite. În toamna acestui sezon, cel poreclit „Kevin” a devenit chiar căpitanul „leilor” din Banat, după plecarea lui Mladen Jeremic. De altfel, în vara lui 2018, baschetbalistul își prelungise contractul pentru două sezoane, ceea ce ar fi însemnat că și în toamnă ar fi urmat să joace tot în Banat.

În altă ordine de idei, echipa joacă miercuri al treilea meci cu SCM U Craiova, dar primul pe teren propriu, de la ora 17. Vineri, cele două echipe dau piept din nou, tot în Sala „Constantin Jude”, de la ora 18. În sferturile de finală ale campionatului, se joacă pe sistemul cea mai bună echipă din cinci jocuri. Fiecare dintre cele două echipe are o victorie, iar dacă situația va rămâne la egalitate după jocurile de săptămâna aceasta, meciul decisiv se va disputa la Craiova.

De interes:  Blocajul financiar se accentuează, 7 din 10 companii își plătesc cu greu facturile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.