In data de 20 august 2020, s-a desfășurat o acțiune de amploare, în baza Planului de acțiune Scutul Pădurii, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic.

La acest caz au participat polițiști de ordine publică, rutieră, investigare a criminalității economice, transporturi și din alte structuri ale Poliției Române, jandarmi și polițiști de frontieră, care au acționat pentru combaterea activităților ilicite în domeniul exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Astfel, a fost controlată circulația materialului lemnos, fiind organizate filtre rutiere amplasate în punctele obligatorii de trecere, la nivel național.

Tot in aceeași zi, personalul  Ministerului Afacerilor Interne angrenat în această misiune, în colaborare cu specialiști din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor au derulat  verificări a circulației materialului lemnos în 1.568 de filtre rutiere și 386 activități specifice de control pe linia prelucrării, depozitării și valorificării materialului lemnos.

Asadar , au fost verificate 118 instalații de debitare a lemnului rotund, 297 de depozite de material lemnos și 40 de piețe, târguri și oboare de unde au fost constatate 51 de infracțiuni (21 prevăzute de Codul Silvic și 30 de Codul Penal) și au fost aplicate 2.910 sancțiuni contravenționale (cele mai multe la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice), în valoare de 198.213 lei.

De interes:  Clădirea Consiliului Județean este in flăcări!

Totodată, au fost confiscați 2.554 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 800.000 de lei , dar și  peste 1.500 de alte bunuri (2 fierăstraie mecanice, 1 tractor, 1 autovehicul și 1.498 alte materiale).

Astfel de controale derulate de Ministerul Afacerilor Interne , vor fi organizate  in continuare , pentru prevenirea  și combaterea  faptelor ilegale  din domeniul silvic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.