Omul invidios sau omul prost? – Banat FM

Omul invidios sau omul prost?

omul-invidios-sau-omul-prost

Nu. Nu este nicio diferența intre cele doua categorii. Se completează reciproc, cu gratie si cu o finețe de nedescris. Omul invidios este asemenea unui câine turbat. Trebuie sa te ferești din calea lui. Trebuie sa fugi cât vezi cu ochii si sa nu te uiți înapoi. Te va contamina cu gândurile lui negative si va musca si rupe bucăți din tine, putin câte putin, pana va ajunge sa te anihileze complet in minte si in inima.

Omul invidios este un om care suferă. In primul rând pentru neputințele lui iar mai apoi bucurându-se de ale altora. Este omul care a eșuat la testul de inteligenta. Care a picat testul inimii si al sufletului. Omul invidios nu te va judeca niciodată pentru ca esti fericit, ci te va judeca pentru ca esti mai fericit ca el. Te va judeca atunci cand iti merge bine, va cleveti trairi si emoții negative îndreptate asemenea unei rachete Buk înspre tine si te va lovi din plin cu maștile deja tocite pe care le schimba necontenit, zi de zi. Te va invidia pentru ca tu citești, iar el nu o face. Si nu pentru ca el nu ar putea, ci pentru ca nu il intereseaza. Te va invidia pentru succesul tau. Si nu pentru ca el nu il poate atinge, ci pentru ca tu l-ai atins înaintea lui. Te va invidia pentru mașina pe care o conduci, prăjitura pe care o savurezi, femeia pe care o săruți si pantofii pe care ii încalți.

De interes:  Scenarii de coșmar pentru PLAFONAREA ENERGIEI: O factură de 68 de lei/lună va ajunge la 125 de lei – PROPUNERI

Omul invidios este un virus periculos. In primul rând pentru el iar mai apoi pentru ceilalți. Un virus care polueaza atmosfera cu trairi negative, gânduri ascunse si emoții distructive. Este virusul secolului nostru. Singurul antidot il reprezinta detașarea completa.

Tu, omule bun care citești aceste rânduri… Ferește-te de invidie si din calea unui om invidios. Este cea mai sigura metoda de auto distrugere a tot ceea ce este frumos in tine si in jurul tau.

Iar tu, omule invidios, te compătimesc si sper ca intr-o zi te vei trezi.

Dar pana atunci… te las sa dormi.

Citește mai multe pe:

www.facebook.com/alexandruchermeleu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.