Ziua extremelor: în Banat, după caniculă, vine furtuna

Astăzi, vremea va fi foarte caldă, cu disconfort termic ridicat după-amiaza, când indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși local pragul critic de 80 de unități, îndeosebi în Banat și în sudul Crișanei.

Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate. Local în cursul zilei și pe arii mai extinse în cursul nopții, vor fi averse care vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, care trecător pot lua aspect de vijelie. Izolat vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă cumulate vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 și 34 de grade, iar cele minime între 16 și 20  de grade.

Mâine, vremea va fi instabilă, iar valorile termice vor fi în scădere. Pe arii extinse în cursul zilei și local în cursul nopții, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului posibil cu aspect de vijelie, izolat grindină. Ploile vor avea mai ales caracter torențial, iar cantitățile de apă cumulate vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

De interes:  Cele mai ciudate plaje din lume (V) – Santorini, Kokkini Beach,Grecia [VIDEO] – Banat FM

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 31 de grade, iar cele minime între 15 și 19 grade, informează Serviciul Regional de Prognoză Banat-Crișana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.