Inspirat de muzica și exotismul Africii, Santana lansează videoclipul noului single ”Breaking Down The Door” feat. Buika – BANAT

Inspirat de muzica și exotismul Africii, Santana lansează videoclipul noului single ”Breaking Down The Door”. Chitaristul reușește încă o dată să adopte un stil aparte și să-i ofere o cu totul altă personalitate.

Piesa „Breaking Down The Door” este lansată în colaborare cu Buika – renumita artistă originară din Spania, a cărei voce inconfundabilă a făcut înconjurul lumii. Melodia este extrasă de pe albumul „Africa Speaks”, un disc înregistrat în doar 10 zile în studioul lui Rick Rubin din Malibu. La înregistrări au participat alți 8 instrumentiști, printre care și Cindy Blackman Santana, soția chitaristului.

„Aceasta este o muzică foarte apropiată de inima mea, care nu mi-e străină. Ritmul, groove-ul și melodiile africane m-au inspirat mereu. E în ADN-ul meu. Dacă îți iei inspirație din mai multe surse, se numește documentare. Așa că m-am documentat în legătură cu muzica asta frumoasă de pe continentul african. Muzica lor are o frecvență care le aparține întru totul. E amuzant, pentru că atunci când susțin concerte în Africa, oamenii spun „Cum de ne știi muzica?”. Iar eu le spun „Cum să nu cunosc ceea ce iubesc?”, a detaliat Santana.

De interes:  Coronavirus 1 februarie: 67 de decese şi peste 1.300 de noi infectări cu COVID-19

Santana celebrează astfel 50 de ani de carieră prin crearea unui album care dizolvă orice graniță geografică si desființează toate barierele culturale existente. „Africa Speaks” va fi un material memorabil, o veritabilă opera de artă, dovada de necontestat a unei cariere de legendă.

Santana are în palmares 10 premii Grammy, 9 dintre ele doar pentru albumul „Supernatural” (lansat în 1999), material ce a mai fost distins și cu trei premii Latin Grammy. De asemenea, acesta a primit și premiul Billboard Century (1996), a fost inclus în The Rock and Roll Hall of Fame (1998), iar în 2009 a avut onoarea de a se număra printre puținii artiști distinși cu Billboard Latin Music Awards’ Lifetime Achievement.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.