Odesa, din nou atacată – Putin vrea distrugerea sistemului electric – Anunțul lui Zelenski

Continuă atacurile asupra orașelor ucrainene, Odesa fiind din nou ținta tirurilor rușilor. Președintele Zelenski a avertizat că planul lui Putin pentru această iarnă este de a distruge sistemul electric, ca și anul trecut, când bombardamente masive au vizat infractructura din orașele ucrainene.

UPDATE – Rușii au reluat ofensiva în Harkov, însă șansele de a cuceri teritoriul sunt minime, potrivit estimărilro Institutului pentu Studiul Războiului (ISW). Forțele ruseau reluat atacurile lângă Kupiansk, dar majoritatea forțelor ruse dislocate pe această secțiune a frontului rămân probabil ineficiente în luptă, spun analiștii ISW. 

UPDATE – Fiul lui Kadyrov, Adam, premiat după  ce a bătut un prizonier în centrul de arest preventiv Groznîi. Acesta a primit titlul de Erou al Ceceniei.

UPDATE 9:30 – Locuitorii din zona ocupată a regiunii Zaporijie fără pașapoarte rusești nu vor mai primi îngrijiri medicale în 2024. Decizia a fost luată de ocupanții ruși. Anunțul a fost făcut de „șeful” regiunii desemnat de rusi, Balitsky, la emisiunea televiziunii ruse.

UPDATE 9:00 – Avertismentul lui Zelenski pentru a doua iarnă sub atacurile rușilor.

De interes:  8 iulie – Banat FM

„În această iarnă, teroriştii ruşi vor încerca din nou să ne distrugă sistemul electric. Tot răul se repetă. Nu sunt capabili să accepte ideea că Ucraina oricum nu va fi cucerită. 

Suntem pe  deplin conștienți de pericol.

Este foarte important să câştigăm în această iarnă, să depăşim toate dificultăţile şi să asigurăm protecţia poporului nostru””, a declarat Zelenski în mesajul său zilnic către ucraineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.