Pasarela Gelu-Crizantemelor din Timișoara va fi modernizată. Primăria va supune votului Consiliului Local documentația de avizare a lucrărilor de intervenții. Valoarea totală este de peste 12,6 milioane de lei (TVA inclus), iar termenul de execuție a reabilitării este de 8 luni.

Pasarela Gelu din zona Iosefin are o lungime de 46 de metri. În prezent, traficul care se desfăşoară pe pasarelă este pietonal, iar circulația cu bicicleta este împiedicată de panta abruptă de urcare-coborâre a scărilor pasarelei. Proiectul de reabilitare a fost întocmit de către SC Pod Proiect SRL, aceeași firmă care a realizat și documentația la pasajele Popa Șapcă și Jiu.

„Lucrările de întreţinere la acestă pasarelă au fost în general sporadice. În timp s-a produs degradarea betonului de acoperire a armăturii, care prin dislocare a favorizat corodarea acesteia din urmă. În prezenţa unei umidităţi ridicate, fenomenele de coroziune şi îngheţ-dezgheţ au avut efecte amplificate. Se reduce astfel capacitatea portantă a elementului de rezistenţă şi în final a structurii în ansamblu. Pentru conservarea capacităţii portante a structurii la nivelul actual, respectiv pentru păstrarea structurii în exploatare la parametrii normali, se impune efectuarea în cel mai scurt timp a lucrărilor de consolidare a structurii pasarelei.”, se arată în expunerea de motive.

De interes:  TOP 3 locuri în care femeile minione pot găsi hainele potrivite pe timp de pandemie

Se va interveni atât asupra structurii, cât și la deschideri, la bretelele de acces, la trepte și trotuare. De asemenea, pasarela va avea, pe lângă o zonă verde, o zonă pietonală și piste de biciclete. Astfel că noul obiectiv reabilitat va asigura traversarea canalului Bega atât pietonal, cât şi cu bicicleta, în condiţii de siguranţă şi confort.

Pasarela Gelu-Crizantemelor datează din anul 1949, fiind realizată de inginerul Ioan Polen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.