O pasarelă din Timișoara, veche de 70 de ani, intră în reabilitare. Când vor începe lucrările?

Pasarela Gelu-Crizantemelor din Timișoara va fi modernizată. Primăria va supune votului Consiliului Local documentația de avizare a lucrărilor de intervenții. Valoarea totală este de peste 12,6 milioane de lei (TVA inclus), iar termenul de execuție a reabilitării este de 8 luni.

Pasarela Gelu din zona Iosefin are o lungime de 46 de metri. În prezent, traficul care se desfăşoară pe pasarelă este pietonal, iar circulația cu bicicleta este împiedicată de panta abruptă de urcare-coborâre a scărilor pasarelei. Proiectul de reabilitare a fost întocmit de către SC Pod Proiect SRL, aceeași firmă care a realizat și documentația la pasajele Popa Șapcă și Jiu.

„Lucrările de întreţinere la acestă pasarelă au fost în general sporadice. În timp s-a produs degradarea betonului de acoperire a armăturii, care prin dislocare a favorizat corodarea acesteia din urmă. În prezenţa unei umidităţi ridicate, fenomenele de coroziune şi îngheţ-dezgheţ au avut efecte amplificate. Se reduce astfel capacitatea portantă a elementului de rezistenţă şi în final a structurii în ansamblu. Pentru conservarea capacităţii portante a structurii la nivelul actual, respectiv pentru păstrarea structurii în exploatare la parametrii normali, se impune efectuarea în cel mai scurt timp a lucrărilor de consolidare a structurii pasarelei.”, se arată în expunerea de motive.

De interes:  4 Dispozitive inteligente pentru o casa inteligenta

Se va interveni atât asupra structurii, cât și la deschideri, la bretelele de acces, la trepte și trotuare. De asemenea, pasarela va avea, pe lângă o zonă verde, o zonă pietonală și piste de biciclete. Astfel că noul obiectiv reabilitat va asigura traversarea canalului Bega atât pietonal, cât şi cu bicicleta, în condiţii de siguranţă şi confort.

Pasarela Gelu-Crizantemelor datează din anul 1949, fiind realizată de inginerul Ioan Polen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.