O nouă ediție a festivalului dedicat pinului negru de Banat, aproape de start

Stațiunea Băile Herculane va găzdui, începând de vineri, 31 mai, o nouă ediție a Festivalului „Pinul Negru de Banat”, acțiune la care turiștii și nu numai sunt invitați să afle amănunte despre Parcul Național Domogled-Valea Cernei.

Manifestarea, ajunsă la ediția a XV-a, va debuta la ora 11.00 cu simpozionul cu tema „Comorile noastre naturale”, în cadrul căruia vor fi expuse comunicări despre valorile naturale, istorice și culturale din Parcul Național Domogled-Valea Cernei. Simpozionul se va desfășura în sala de conferințe a Centrului de Vizitare al Parcului Național Domogled – Valea Cernei. De la ora 18.00 va avea loc deschiderea oficială a Festivalului „Pinul Negru de Banat” în Parcul Central, unde se va desfășura un spectacol folcloric susținut de formații şi ansambluri de dansuri populare ale comunităților locale din Băile Herculane, Valea Bolvașnița și Padeș. Parcul Central 20.30-22:.30 – Program de muzică susținut de artiști consacrați. Seara va fi dedicată unei proiecții de imagini şi filme documentare despre Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei. De asemenea, din Parcul Central, sâmbătă de la ora 10.00 vor avea loc activități de drumeție montană pe traseul tematic „Pe urmele Împărătesei Elisabeta”. Cei interesați vor putea participa la o escaladă sportivă pe panoul de pe fațada laterală a Centrului de Vizitare, apoi o sesiune de tiroliană la 200 de m de la Hotelul Roman spre Șapte Izvoare Calde. După-amiază din nou va răsuna muzica populară în Parcul Central, de la ora 18.00, cu formaţii şi ansambluri ale comunităţilor locale din Mehadia, Topolnița – Serbia, Ponoare și Baia de Aramă, iar de la ora 20.00 va fi prezentat un program de muzică susținut de artiști consacrați. Seara se va încheia din nou cu o proiecție de imagini și filme documentare din Parcul Național Domogled – Valea Cernei.

De interes:  Miza de aur: Cum a devenit România un punct de interes pentru cazinourile europene

Festivalul se va încheia duminică, 2 iunie, cu activități de drumeție de la ora 10.00, plecarea fiind tot din Parcul Central, pe traseul tematic „Cunoașterea speciilor submediteraneene pe traseul Domogled”. În paralel, cei interesați vor putea escalada panoul de pe fațada laterală a Centrului de Vizitare sau vor putea alege tiroliana la 300 de m de la Hotelul Roman spre Șapte Izvoare Calde.

Festivitatea de premiere a Festivalului Național de Minihandbal Băile Herculane va avea loc la ora 14.00, iar de la ora 15.00 va avea loc în Parcul Central festivitatea de premiere a concursului de pictură, desen, poezie, eseu şi produse artizanale.

Festivalul se va încheia duminică seară prin spectacolul folcloric susținut de formații şi ansambluri ale comunităţilor locale din Cornereva, Domașnea și Isverna și cu un program de muzică susținut de artiști consacrați, precum și o proiecție de imagini și filme documentare din Parcul Național Domogled-Valea Cernei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.