O experienta personala cu servicii funerare Sibiu

O experienta personala cu servicii funerare Sibiu

Cand firul vietii celui drag se rupe, ai nevoie de ajutorul specialistilor care sa ofere ingrijirea necesara si atentia cuvenita trupului neinsufletit. Familiilor mai numeroase le este usor, cand se confunta cu un deces, fiindca dincolo de incurajarile reciproce, isi pot imparti sarcinile ca totul sa fie facut la timp, dar ce face apartinatorul unic sau cel caruia ii moare un parinte si trebuie sa il menajeze pe celalalt aflat in viata?
El nu are voie sa planga, sa nu fie vazut de parintele supravietuitor.
Recent, R.M a avut o experienta personala cu cea mai buna firma de servicii funerare Sibiu.
Pe 1 septembrie, 2020 a venit in vizita la parintii sai, fiindca tatal avea o tuse seaca, nu mai avea pofta de mancare si ii scadea tensiunea brusc. Ea dormea in camera alaturata dormitorului parintilor si si-a auzit tatal in zori cerand de mancare, apoi ducandu-se la baie.
A crezut ca totul este in regula si s-a bucurat, sperand ca tratamentul isi face efectul si tatal ei este din ce in ce mai bine.
Era ora 7 si R. M. mai motaia putin, fiindca venise sa se duca la cumparaturi si sa mai stea cu parintii ei, cand mama a strigat-o sa se duca repede sa il aduca pe tata de la baie, fiindca ii este rau.
L-au asezat pe pat si el a inceput sa transpire, plus ca se muta de la un capat la celalalt, a icnit de cateva ori, apoi a spus tare:„Inima!” a asezat capul pe perna si a murit linistit.
In mod paradoxal, murise cand ele sperau ca totul este mult mai bine.
R.M. i-a spus mamei sale sa se linisteasca, fiindca totul se va rezolva.
Mama plangea decent si se intreba cine le va ajuta ca inmormantarea sa se desfasoare la timp si sa fie decenta, fiindca sunt atatea de facut.
R.M. si-a luat mama de mana si a dus-o in sufragerie, rugand-o sa se aseze pe fotoliu, pana da un telefon. Era pregatita sufleteste si notase numele firmei din Sibiu care facea parte din baza de date a dispeceratului national de servicii funerare 07Funerare .
Dupa ce a sunat, a dat pe speaker, sa isi linisteasca mama.
-Condoleante, suntem alaturi de dumneavoastra si va vom ajuta sa ii calauziti sufletul catre lumina!
Promisiunea suna linistitor si pentru prima data mama a zambit.
Au discutat mult la telefon si iata concret cum s-au desfasurat lucrurile:
1. Peste 15 minute echipa de la firma de pompe funebre a venit la poarta lor cu masina speciala si au preluat decedatul decent si discret. La telefon fusesera puse la punct detaliile. Specialistii de la firma se ocupau de tot, fiindca cele doua, mama si fiica nu aveau puterea necesara.
2. S-a discutat la telefon permanent si intotdeauna cei de la firma de servicii funerare s-au dovedit alaturi de familia indurerata. Impreuna cu apartinatorii au stabilit ora si data cand va fi adus sicriul la capela.
3. Intre timp, familia a primit actele necesare inmormantarii, Certificatul constatator al decesului a fost intocmit de catre medicul firmei, adeverinta de inhumare se afla si ea la dosar, de asemenea s-a realizat si imbalsamarea la cerere de catre medicul specialist al firmei de pompe funebre.
4. La ora si data stabilite, sicriul a fost adus la capela si apartinatorii, prietenii si vecinii au fost pe deplin multumiti.
Decedatul era imbracat elegant, parul fusese tuns, stralucea de curatenie si barbatul parca dormea linistit in sicriul din lemn de stejar. Era un sicriu inchis la culoare, cu manere metalice aurii, iar pe capac avea o decoratiune bine realizata cu un inger. Crucea era corect si impecabil scrisa, lenjeria din sicriu fina si alba.
Simultan cu sicriul au fost aduse si aranjamentele funerare din flori naturale comandate. Totul era pregatit, fiindca ele primisera ajutorul acestor oameni cu experienta si pricepere profesionala care parca faceau parte din familie.
5. La ora stabilita, masina funerara stralucind de curateniea sosit la capela, sa preia sicriul, sa il duca la cimitir. Coroanele au fost aranjate in masina si participantii la ceremonie s-au urcat in masini si au urmat de aproape masina funerara.
O alta masina a venit sa aduca pachetelele cu mancare, pe care le-au impartit participantilor la ceremonie si cosurile pentru biserica. Traditiile si datoria morala fusesera indeplinite. Oamenilor li se pusesera pana si doliu in piept, fiecare isi primise pachetelul, sicriul era de cea mai buna calitate, groapa fusese sapata.
Ele erau acolo, isi adusesera sotul si tatal la cimitir, dar erau linistite ca totul arata perfect si ca nimeni nu putea avea vreo obiectie in privinta organizarii.
R.M. este vecina mea si marturisesc deschis ca nu am stiu ce i s-a intamplat pana in ziua aducerii tatalui ei la capela, cand m-am dus cu flori si lumanari.
Crescuseram impreuna, iar ea isi pierduse tatal. Am intrebat-o de ce nu m-a sunat, fiindca as fi ajutat-o cu ceva in incercarea grea prin care trece si mi-a raspuns deschis:
-Nu am vrut sa implic pe nimeni si mai bine decat acesti speciali care parca au facut parte din familie nu s-ar fi ocupat nimeni!
Avea dreptate pe deplin si i-am spus ca de acolo de sus, tatal ei este pe deplin multumit de modul in care s-a ocupat de inmormantarea lui. Nimeni nu poate pregati un trup neinsufletit mai atent ca acesti profesionisti care au si spatiul necesar, dar si echipamentele si priceperea necesara!
R. M. mi-a spus ca nu poate uita ajutorul oferit de aceasta firma in momentele cele mai grele pentru ea si pentru mama ei.

De interes:  Cum să optimizezi laptopul pentru gaming?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.