Festivalul Internaţional de Folclor de la Moldova Nouă duce tradiţia mai departe

Distracția și voia bună nu-și vor lua la revedere de la orașul străbătut de Dunăre după cele trei zile dedicate sărbătorii urbane. Cea de-a treia duminică din august va găzdui prima ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Păstrătorii tradiției”.

Casa de Cultură Moldova Nouă, Primăria și Consiliul Local Moldova Nouă, alături de Asociația „Tommyland” organizează duminică, 18 august, începând cu ora 18.00, primul Festival Internațional Multicultural de Folclor Autentic, scopul evenimentului constând în păstrarea identității și a valorilor culturale moștenite.

Cu ocazia evenimentului care va avea loc pe faleza Dunării, tinerii din cadrul diferitelor ansambluri populare (atât sârbești, cât și românești) vor avea ocazia, prin intermediul dansului, al muzicii, dar și prin intermediul straielor populare să le demonstreze spectatorilor că sunt capabili să transmită mai departe bunul cultural (moștenit de la o generație la alta), asta în ciuda faptului că noile tehnologii câștigă tot mai mult teren.

Mai mult decât atât, organizatorii evenimentului vor încerca să intre în rolul juraților, aceștia nominalizând una dintre fetele ansamblurilor de dansuri participante pentru titlul de Miss Etno Girl 2019, iar singurul lucru care va conta în acordarea acestui titlu este modul în care tânăra va ști să-și pună în valoare ținuta.

De interes:  Fotbalul şi muzica - elementele cheie ale sărbătorii rurale, la Padina Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.