Cele mai importante reguli in vederea asigurării unui climat de liniște și siguranță publică au fost stabilite  de către Structurile teritoriale din cadrul M.A.I. angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din 27 septembrie.

 Aceste reguli  au scopul de a finaliza procesul electorul corect și in condiții de siguranță. 

In același timp ,  secțiile de votare, precum și locurile de depozitare a buletinelor de vot,vor fi asigurate de către Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Semenic”, structurile teritoriale ale Poliției de Frontieră Caraș-Severin, precum și alte structuri M.A.I.), care vor fi prezenți pentru a verifica dacă  măsurile  de protecție sunt respectate!

Totodată, privind  amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

De interes:  Cum se citeşte o carte de dezvoltare personală pentru a înţelege cât mai bine conţinutul şi pentru a obţine rezultatele dorite

Așadar ,  în perioada 26-27 septembrie831 de efective, dintre care 260 de polițiști, 145 de jandarmi, 237 de reprezentanți I.S.U. , 189 de polițiști de frontierăvor asigura paza și protecția a 362 de secții de votare, din totalul celor 365 de secții de votare constituite pe raza județului Caraș-Severin, iar pentru restul secțiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I.

Duminică, 27 septembrie, 132 de polițiști vor asigura măsuri de ordine și liniște publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale, iar 97 de polițiști vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.

Totodată,vor fi constituite și rezerve de intervenție, pregătite să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

In cazul in care este necesară intervenția efectivă la eventuale incidente, polițiștii angrenați în paza și protecția secției de votare, vor avea la dispoziție solicitarea patruleleor  de poliție aflate în dispozitivul curent de intervenție, care își vor desfășura activitatea în zonă, iar pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină.

De interes:  Imprimantele 3D Ultimaker - Fă o alegere potrivită pentru afacerea ta

Până la repartizarea buletinelor de vot și a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, 132 delucrători M.A.I. vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin va avea în responsabilitate 134 de secții de votare, constituite în 130 de locații, unde vor fi prezenți 130 de polițiști.

Inspectoratul de Jandarmi Caraș-Severin va avea în responsabilitate 86 de secții de votare dispuse în 44 de locații, unde vor fi prezenți 101 jandarmi.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Semenic” 79 de secții de votare dispuse în 78 de locații, unde vor fi prezenți 158 de pompieri,  iar structurile  teritoriale ale Poliției de Frontieră Caraș-Severin 63 de secții de votare, cu 126 de polițiști de frontieră.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

De interes:  Indemnizații majorate pentru deținuții politici, deportați și prizonierii de război

Pentru desfășurarea in cele mai bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice , 237 de pompieri vor fi prezenți , iar premergator procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, președinții secțiilor de votare au avut parte de instruire pe linia prevederii situațiilor de urgență ,precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență, de către specialiștii I.S.U. ”Semenic” . 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.