Copiii vor primi alocațiile majorate începând cu luna mai

Copiii din România își vor primi primele alocaţii majorate începând cu luna mai, potrivit Ministerului Muncii. 

Reprezentanții Ministerului Muncii au precizat, pentru MEDIAFAX, că plățile pentru majorarea alocațiilor, măsură care a intrat în vigoare de la 1 aprilie 2019, se vor face din luna mai. Potrivit OUG, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de 300 lei pentru copii în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani şi 300 lei pentru copiii cu vârsta între 3 şi 18 ani în cazul copilului cu handicap.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, declara recent că nu există riscul ca aceste alocaţii să nu fie acordate şi susţine că aceste categorii defavorizate „sunt exploatate din punct de vedere politic”. Budăi a mai precizat faptul că, în cazul în care va fi necesar, se vor suplimenta fondurile la rectificarea bugetului, pentru asigurarea acestor alocaţii.

De interes:  Cum poti sa scapi de hernia de disc cu ajutorul procedurii cunoscuta sub numele de elongatie

Reamintim că Parlamentul a votat, în februarie, în plen reunit, un amendament al PNL la bugetul de stat care prevede majorarea alocaţiei copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.