După ședința de Consiliu Local de la Caransebeș, în care s-a votat, dar cu un amendament, înființarea Clubului Sportiv Municipal în subordinea Primăriei, au apărut tot felul de zvonuri la adresa Asociației Muntele Mic Extrem, pe care președintele Ciprian Gaica le dezminte. Nu din cauza proiectului „Alte sporturi pentru Caransebeș” nu sunt bani pentru CSM. Proiectul a primit aproape toată suma solicitată, dar nu din banii alocați clubului.

Președintele Asociației Muntele Mic Extrem, Ciprian Gaica, spune că au ajuns la urechile sale tot felul de afirmații precum că acordarea celor 35.000 de lei, prin amendamentul consilierului Filip Strejariu, ar duce la lipsa fondurilor pentru înființarea Clubul Sportiv Municipal, lucru deloc adevărat, spune Gaica: „Dorim să îi lămurim și pe cei ce au fost prost informați că noi, Asociația Muntele Mic Extrem, împreună cu Gugulanii Sportivi, susținuți și ajutați în acest proiect de alte ONG-uri, precum SimȚim La Fel, Impact Vox și Clubul Montan Caransebeș, NU am luat bani de la alte sporturi și NU din cauza noastră nu există CSM-ul dorit de unii antrenori și oameni politici”.

De interes:  Ramna are un viceprimar ecologist!

Acesta vorbește despre amendamentul adus la proiectul de aprobare a contractelor de finanțare pe Legea 350 cu fonduri nerambursabile de la bugetul local. Proiectul inițial a avut un buget de peste 70.000 de lei, însă după evaluarea acestuia de către comisia de selecție a proiectelor, al cărui președinte a fost primarul Felix Borcean, a fost aprobat doar un buget de 35.000 de lei. Cu toate acestea, la prezentarea proiectului de hotărâre privind aprobarea tuturor contractelor de finanțare, consilierul Filip Strejariu a venit cu amendamentul de alocare a încă 35.000 de lei Asociației Muntele Mic Extrem, pentru că proiectul este în interesul tinerilor și pentru comunitate. Cu majoritatea liberală, proiectul a fost aprobat. Primarul Felix Borcean a făcut remarca, la votul liberalilor, că bani pentru înființarea Clubului Sportiv Municipal se găsesc, dând exemplu și acea sumă alocată Asociației Muntele Mic Extrem, dar și o altă sumă care a rămas în bugetul alocat Legii 350.

După aceste remarci au apărut voci care s-au plâns că Asociația Muntele Mic extrem a luat banii care ar fi ajutat la înființarea Clubului Sportiv Municipal (CSM), ca un buget de start. Menționăm că și la aprobarea înființării clubului liberalii au adus un amendament de a retrage din actul de înființare punctul care privea organigrama clubului, care se poate aproba ulterior.

De interes:  O femeie a murit în apropiere de Băile Herculane în urma unui accident rutier

Părerea noastră despre CSM este următoarea: decât bani pentru întreținerea lui, mai bine suma să fie egal împărțită la final de an sportivilor ce ne-au reprezentat ca oraș în diferite concursuri naționale și internaționale, așa motivezi sportul, punând sportivul pe primul loc! Acest lucru este necesar, deoarece avem sportivi născuți și crescuți aici dar care concurează pentru alte cluburi din alte orașe sau țări cum este și Alex Matei, sportiv cotat viitor olimpic al României, pierdut acum de noi toți ca cetățeni ai orașului. Ca el, din păcate sunt mulți. Noi am depus un proiect și a câștigat aceasta sumă prin vot în cadrul ședinței Consiliului Local al Municipiului Caransebeș, ca finanțare nerambursabilă a proiectelor pe legea 350/2005. Noi nu am accesat fonduri pe legea pentru structuri sportive din fonduri publice (Legea Educației Fizice și Sportului nr 69/2000), fiindcă nici nu este posibil pentru o asociație ca a nostră să acceseze, dar CSM-ul viitor va putea să acceseze această lege, când va fi înființat. Sunt două „buzunare” diferite, Muntele Mic Extrem a depus proiectul acolo unde a fost eligibil”, a mai spus Ciprian Gaica.

De interes:  Concert Black Sun Empire, inspirat din energia publicului, la Electroruga! Final de poveste, în jurul focului, cu Moonlight Breakfast

CITEȘTE ȘI:

Marius Isac: „Graba înființării CSM Caransebeș nu are logică!”

Sporturi olimpice spectaculoase în Parcul Teiuș!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.