Ripensia Timișoara s-a impus cu 3-1 în partida amicală programată sâmbătă-dimineața pe Știința cu ASU Poli. Echipa lui Pelici a și închis seria meciurilor de verificare cu acesta. În schimb, Cosmin Petruescu își mai vede elevii la lucru sâmbătă-seara, la ultima repetiție.

Ripensiștii au dominat pe alocuri meciul și astfel s-au și impus. Roș-galbenii au deschis scorul în minutul 15, din penalti, după ce Călin Toma nu a mai ratat de la punctul cu var, ca în precedentul amical. Imediat, Fotescu a mărit diferența, după ce a scăpat singur cu Murariu, fază la care secundul Toni Foale a protestat pentru ofsaid. Până la pauză, Mircea Axente a redus diferența, dar alb-violeții nu au mai înscris. În schimb, a făcut-o Hecsko pentru echipa lui Pelici, în minutul 88.

ASU Poli Timișoara: Murariu – Jurj, Mera, Scutaru, Cherecheș – Manea, Dros, Vasile, Schieb – Trip, Axente.

Au mai intrat: Coadă, Lupu, Pițigoi, D. Radu, Ungureanu.

Ripensia Timișoara: Dobre – Lungu, Tînc, Hecsko, C. Toma – Burdeț, Tudorache – Fotescu, Zaluschi, Chera – Voinea.

De interes:  Ce trebuie să ştii înainte de a-ţi cumpăra un motocultor pentru grădina ta

Au mai intrat: Popovici, T. Călin, Stoi, Monea, Staicu, Popa, Neagu, Apro, Golda, Țiereanu, Vasluian.

Pentru Cosmin Petruescu, a fost prima înfrângere din meciurile de pregătire, la penultimul amical. „Eu am fost cel care a insistat pentru acest amical cu o echipă de Liga a II-a, mai ales cu Ripensia. Știam că întâlnim o echipă foarte bună, bine organizată, la fel cum va fi și adversarul din prima etapă. Într-adevăr, sunt nemulțumit de rezultat. Dar ce m-a deranjat cel mai mult a fost ușurința cu care am primit golurile. Pe niște greșeli copilărești. Dar e bine că au fost greșeli personale, pe care putem să le corectăm în perioada scurtă și imediat următoare până la jocul cu Mioveni. Am putut să vedem exact nivelul la care suntem în acest moment. Am suferit puțin la prospețime. Normal, atât timp cât miercuri seara am jucat un meci foarte tare în Ungaria, iar majoritatea celor care au jucat 90 de minute astăzi au jucat și în meciul de miercuri. Dar e o problemă care, cu siguranță, poate fi remediată până la data disputării primului joc oficial. Mi-am dorit două jocuri în acest sfârșit de săptămână, tocmai pentru a da posibilitatea tuturor jucătorilor să bifeze cât mai multe minute și a intra cât mai repede într-un ritm competițional, a precizat Petruescu.

De interes:  Care este utilitatea colierelor metalice in gradina?

Pelici, în schimb, a fost mulțumit. Antrenorul o vede pe Turnu Măgurele o forță a campionatului ligii secunde, pe lângă Rapid. „Suntem aproape de ritmul de joc. Sperăm să îmbunătățim ce avem de îmbunătățit, pentru că ne așteaptă o prima etapă de foc la Pitești, o echipă care și-a anunțat intențiile de promovare, un antrenor foarte bun, care nu mai are nevoie de prezentare, cu multe transferuri. Încercăm să începem cât mai bine campionatul. Sperăm să-și revină toți accidentații, pentru că suntem o echipă mică, inimoasă, care muncește mult și avem nevoie de toți jucătorii valizi. De astăzi vor avea două zile libere, pentru că a fost o săptămână încărcată, cu trei jocuri de pregătire, și de marți vom intra în ciclul săptămânal normal. Am crescut față de celelalte meciuri. Ritmul de joc e altul față de meciul cu Reșița sau cel de dinainte, cu echipă de ligă inferioară. Eu mi-aș dori să rămână să rămână Tudor Călin, pentru că e un jucător cerebral, are știința jocului, poate să acopere două posturi și în primul rând, e jucător sub vârstă și ne poate ajuta. Suferim puțin la acest capitol, anul trecut am stat bine cu Dumiter. Trebuie să găsim soluții. Va fi o luptă mare pentru noi, dar încercăm. Dar și celelalte, dintre cele care și-au anunțat intenția de promovare, probabil că unele dintre ele se vor dezumfla dacă nu vor reuși să stea în obiectiv. Vor începe alte probleme și de asta poate vom putea profita noi, care ne propunem să facem pași mărunți, dar siguri.  Eu v-aș propune o altă echipă care e de urmărit. Turris, unde e Erik Lincar, din punctul meu de vedere e o favorită la promovare”, a spus antrenorul ripensist.

De interes:  „Constructorii neserioaşi de pe Autostrada Lugoj – Deva trebuie să primească o palmă” | Express de Banat

ASU Poli joacă sâmbătă, la ora 19, ultimul amical, tot pe Știința, cu CSM Lugoj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.