Note mari și buni la sport? Elevii merituoși din Timiș vor fi recompensați cu… apariția într-o revistă!

Prezentări pompoase, dar lucruri concrete mai… subțiri. Așa stau lucrurile de multe ori în România, iar proiectul „Caravana educației în județul Timiș” pare să se înscrie în această categorie. Concret, prin acest program derulat de Ministerul Educației vor fi căutați elevii cu note bune și cu rezultate de excepție și la sport, care ulterior vor apărea într-o revistă editată în acest sens. Despre altfel de recompense, nimic!

În condițiile în care multe școli au terenuri de sport și săli care lasă de dorit, prioritizarea cheltuirii banilor publici pare a fi destul de greu de înțeles! „Caravana educației în județul Timiș” face parte dintr-un program amplu la nivel național, „Născut pentru sport”. El însuși profesor de sport ca formare, Călin Dobra e convins că printre elevii claselor I-VIII  vor fi descoperite numeroase talente în Timiș. „Școală și sport? Da, se poate! Elevii claselor I-VIII au demonstrat și sunt convins că vor fi un exemplu la nivelul județului Timiș, cu rezultate bune la învățătură și sport. Subliniez importanța sportului și cred că trebuie să ne aplecăm mai mult asupra activității sportive”, a precizat președintele Consiliului Județean Timiș, instituție care e parte a programului.

De interes:  Cele mai cerute servicii sexuale

Proiectul a început în urmă cu opt ani, iar în primii șase s-a derulat doar în capitală. Apoi s-a ajuns la implementarea sa într-un județ pilot, Mureș. „A fost o campanie superbă. Peste 15.500 de copii au primit o revistă color de 100 de pagini”, a precizat Alin Romulus Păcurar de la Asociația Junior Sport, parte a proiectului. În prima fază, începe „Școală și sport? Da, se poate”, o campanie pentru a identifica elevii buni și la învățătură, dar și la sport. Organizatorii așteaptă scrisori cu povești despre elevi merituoși de la familie, profesori sau antrenori. Apoi, din ianuarie, în școli începe campania „Azi sunt profu’ tău de sport”, când marii campioni vor veni să țină lecții deschise de educație fizică elevilor.

De asemenea, în școli se va distribui gratuit revista „Născut pentru sport”, cu 100 de pagini color. În paginile revistei vor fi promovați cei mai buni sportivi din Timiș, atât seniori, cât și juniori, precum și competițiile de juniori și copii talentați identificați în prima parte a proiectului. Ambasadorii din Timiș ai proiectului sunt deocamdată: Flavius Biea (box), Sorin Cazacu (powerlifting), Alexandru Krepelka (automobilism), Horia Colibășanu (alpinism), Adrian Tal (director CSU Poli), Benjamin Bodo (scrimă), Laurențiu Jurcă (judo), Damian Răileanu (haltere), Adrian Olteanu (lupte), Petru Brândușan , Mario Lătăianu, Cornel Dobîrcău, Tabita Dobre, Teodor Moisa (toși lupte), Alin Fălcușan și Jasmina Ciocoiu (kick-boxing).

De interes:  Hamam: Ce este, cum se face și ce beneficii are acest ritual de baie

Până acum s-au alăturat proiectului primăriile din Lugoj, Giroc, Recaș, Jimbolia, Dumbrăvița, Giarmata, Buziaș, Sînandrei, Moșnița, Lovrin, Satchinez, Șag, Becicherecu Mic, Periam, Tomnatic, Birda, Deta, Gătaia, Biled, Peciu Nou, Săcălaz și Jebel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.