Te pregătești pentru un city-break în capitala Norvegiei, ca să ajungi în zone ale lumii unde n-ai mai călătorit până acum, să cunoști oameni și obiceiuri noi?

Iată ce să pui în bagaj, pentru a fi un turist bine echipat, excelent informat și gata de aventură în țara fiordurilor.

Pregătește haine pentru 4 anotimpuri

Când pleci într-un weekend la cercul polar, este bine să pui în bagaj lucruri mai groase, ca să reziști la temperaturile reci pe care le întâlnești în excursiile pe mare și în plimbările prin natură. Norvegia este supranumită țara fiordurilor, care sunt golfuri marine adânci și strâmte, cu maluri abrupte, ce creează peisaje de vis, pe care merită să le admiri ore în șir, fără să-ți fie frig sau să te bată vântul.

Dacă ți-ai planificat weekendul nordic pe timp de iarnă, pregătește-te temeinic, pentru că te așteaptă temperaturi extreme. Primăverile sunt răcoroase dar plăcute, iar pe timp de vară te vei bucura de temperaturi moderate, între 10 și 23 de grade, dacă ai noroc poți să prinzi și zile de plajă pe malul oceanului.

Indiferent de anotimp, pune în bagaje și o pelerină de ploaie, pentru că în Oslo se întâmplă să fie reprize scurte de precipitații și de câte 20 de ori pe zi. Nu te complica să iei cu tine umbrelă, este mult mai comod să porți o pelerină rezistentă, cu glugă și vizieră, ca să poți fotografia orașul, prin lumina interesantă filtrată de nori și ceață.

Echipează-te cu ochelari astronomici ca să admiri cerul 

Un fenomen astronomic faimos este aurora boreală, denumită și lumina magică a nordului, dar nu o poți vedea din Oslo, trebuie să mergi mai aproape de cercul polar. În schimb, în capitala norvegiană ai la dispoziție experiențe speciale pentru pasionații de stele, peisaje celeste și misterele universului. Așa că este o idee bună să pui în bagaj o pereche de ochelari astronomici.

Aceștia permit adaptarea vederii nocturne, opresc intrarea luminii deranjante și au rame reglabile, în funcție de lungimea dorită. Te poți familiariza cu nopțile albe și intri în atmosfera deosebită a serilor lungi, cu raze colorate și apusuri ce durează ore întregi.

Ia cu tine un ghid turistic al orașului Oslo

Poți petrece oricând un weekend agreabil în cel mai mare oraș norvegian, ai zboruri ieftine Bucureşti – Oslo pe toată durata anului. Ca să nu ratezi niciun obiectiv turistic important, ia cu tine un ghid al monumentelor și atracțiilor din zonă, care să cuprindă și sfaturi de călătorie, ponturi pentru shopping, locuri pentru distracție și practicarea sporturilor în aer liber.

Ghidurile și hărțile turistice te vor îndruma spre Palatul Regal, Muzeul Corăbiilor Vikinge, Opera Națională, Muzeul Munch – dedicat marelui pictor Edward Munch, Muzeul Sculpturilor Vigeland sau Muzeul Kon-Tiki, unde sunt prezentate bărcile  folosite în expedițiile lui Thor Heyerdahl.

Vei face excursii la Castelul Akershus, la romanticul Lillehammer și la parcul de distracții TusenFryd. Cu siguranță că vei parcurge itinerarul ghidat Grand Tour, cea mai cunoscută rută turistică din Oslo. Aceasta cuprinde plimbări cu barca cu pânze și trasee cu autobuzul la Polar Ship Fram, Holmenkollen Ski Jump, Parcul Vigeland, Galeria Vikingilor și Muzeul folcloric norvegian.

Pregătește în detaliu un weekend la Oslo, ca să-i simți pe deplin farmecul și să intri în atmosfera fascinantă a ținuturilor nordice.

De interes:  Câteva curiozități despre cel mai în vogă domeniu la ora actuală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.