Colectarea selectivă este una dintre etapele esenţiale ale unui management modern al deşeurilor menajere, în vederea transformării lor în produse utile. Aproape toate materialele care intră în compoziţia deşeurilor, precum hârtia, sticla, ambalajele din plastic sau cutiile metalice, pot reprezenta obiectul procesului de colectare selectivă şi apoi de valorificare.

Pentru reducerea volumului, a cantității deșeurilor supuse depozitării, dar și a creșterii gradului de recuperare a acestora, se colectează selectiv deșeurile reciclabile, Primăria Municipiului Reșița, împreună cu operatorul de salubritate S.C. Brantner Servicii Ecologice S.R.L. a demarat acțiunea de implementare a sistemului de colectare “din poartă în poartă”, atât  a deșeurilor menajere cât și a celor reciclabile, în zona ,,Orașul Vechi”. Astfel, din data de 25.05.2020 s-a început distribuirea sacilor colorați :

 

albaștrii – pentru colectare carton-hârtie,

galbeni – pentru colectare plastic – metal

verde – pentru colectarea sticlei,

Acțiune ce se va desfășura pe tot parcursul anului, până la implementarea acestui sistem la nivelul întregului municipiu, în zona de case unde este permis accesul auto în vederea colectării.

De interes:  Ghid Remarketing Facebook Ads 2020

Întrucât până în data de 31 mai 2020 S.C. Brantner Servicii Ecologice S.R.L. va finaliza acțiunea de distribuire a sacilor colorați pentru colectarea deșeurilor din gospodărie în zonele Marginea , Minda și Lend, începând cu data de 01 iunie 2020 vor fi desfințate platformele gospodărești pentru colectarea deșeurilor menajere de pe următoarele străzi:

Văliugului

Minda

Scorușului

Primăverii

Cireșului

Rozelor.

Începând cu data de 01 IUNIE 2020 colectarea deșeurilor din gospodăriile situate în zonele menționate anterior se va face din fața casei, după următorul program:

colectarea deșeurilor menajere – odată pe săptămână în ziua stabilită și adusă la cunoștiință locuitorilor de pe fiecare stradă în parte și anume:

 

Vineri  – str. Văliugului, str. Paralela Văliugului, str. Vasile Pârvan, str. Ghiocelului, str. Minda, str. Bașovăț, str. Marginei, str. Sodol, str. Scorușului, str. Colonia Lend, str. Cireșului, str. Primăverii, str. Vișinului, str. Schinteii, str. Zorilor, str. Rozelor, str. Barajului

 

Luni – str. Călugăreni, str. Războieni, str Târnovei și Colonia Bolnovăț

De interes:  Colectare din poartă în poartă a deșeurilor în cartierele sat ale Reșiței

 

colectarea deșeurilor de PLASTIC – METAL (sacul galben) – ziua de joi, odată la 2 săptămâni, respectiv în prima și a treia săptămână din lună;

colectarea deșeurilor de CARTON-HÂRTIE (sacul albastru) – ziua de joi, odată la 2 săptămâni, respectiv în a doua și a patra săptămână din lună;

colectarea deșeurilor de STICLĂ (sacul verde) – ziua de marți, odată la trei săptămâni, respectiv în a treia săptămână din lună.

În momentul colectării se va aplica sistemul de 1/1, adică la un sac colectat se va distribui alt sac pentru colectare.

”Facem apel la cetățenii municipiului Reșița să respecte prevederile Regulamentului de colectare a deșeurilor în municipiul Reșița, aprobat prin H.C.L. nr. 60 din 18.02.2020, privind aprobarea măsurilor necesare pentru buna gospodărire a Municipiului Reșița, precum și programul comunicat pentru colectarea deșeurilor prin sistemul ,,din poartă în poartă” de la gospodările din zona de case a municipiului Reșița.

Deșeurile menajere și reciclabile vor fi depozititate corespunzător, doar în locurile special amenajate în acest sens, evitându-se împrăștierea acestora. În caz contrar vor fi aplicate sancțiuni contravenționale conform legislației în vigoare” transmite Primăria Reșița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.