Există multe tipuri de dispozitive de ascultare disponibile, inclusiv prin cablu, frecvență radio, sunet acustic și bug-uri optice. Aici examinăm unele dintre cele mai frecvent utilizate dispozitive de ascultare în arena de spionaj corporativ.

Microfoane spion GSM

Poate că prolificul dispozitiv de ascultare de astăzi, bug-urile GSM funcționează exact în același mod ca un telefon mobil, iar un făptuitor poate efectiv, să apeleze și să asculte în tăcere o conversație de oriunde din lume!

O eroare GSM poate fi o mică cutie neagră care poate fi ascunsă discret într-o cameră sau poate fi un dispozitiv special construit, cum ar fi un adaptor de rețea, un adaptor de bandă de alimentare, un mouse pentru computer sau un încărcător de telefon, de exemplu. Acestea sunt obiecte de zi cu zi pe care ne-am aștepta să le găsim într-un birou, de exemplu, dar care ar putea adăposti un secret periculos!

Microfoane spion miniaturale

Disponibil și ușor de achiziționat din magazinele online, dispozitivele de înregistrare miniaturale, sunt dispozitive discrete de înregistrare audio concepute pentru a fi ușor ascunse sau pentru a trece nedetectate de ținta nepricepută. Utilizarea lor este limitată de durata de viață a bateriei și de stocare, dar în multe situații pot fi doar arma de care are nevoie un infiltrat, fiind în același timp accesibil și oferind sunet de înaltă calitate.

Telefoanele mobile ca microfoane spion

De interes:  Liga I de fotbal feminin e condusă tot de la Becicherecu Mic!

Telefoanele mobile pot fi folosite ca dispozitive de înregistrare. Ele pot fi programate să nu vibreze, să sune sau să prezinte semne exterioare că sunt montate. Apoi răspund automat și apelantul poate asculta conversația din cameră.

Acest tip de atac poate fi efectuat fie pe un telefon țintă pe care făptuitorul l-ar lăsa apoi undeva în vecinătatea conversației pe care o vizează, fie poate fi făcut ilicit prin trimiterea cuiva a unui e-mail sau a unui text cu un atașament care, odată deschis, ar descărca software-ul necesar pe telefonul țintă. Telefonul poate fi apoi controlat de hacker, care îl poate porni de la distanță și asculta de pe orice alt telefon mobil oriunde în lume.

Ca măsură de precauție, ar trebui să aveți grijă atunci când descărcați aplicații, deoarece puteți descărca cu ușurință malware și deci descărcați numai de pe site-ul furnizorilor de servicii. De asemenea, fiți atenți la utilizarea conexiunilor Wi-Fi. Rețelele nesecurizate ar putea însemna că altcineva care folosește acea rețea ar putea vedea ce faci pe telefonul tău.

Transmițătoare de radiofrecvență (RF)

De interes:  Ce trebuie să știi când cumperi o mașină second hand

Un microfon de frecvență radio (RF) implică plasarea unui emițător radio într-o cameră și ascultarea în raza de acțiune utilizând un receptor. Microfoanele de tip RF pot fi incredibil de mici și pot fi ascunse în aproape orice loc, inclusiv plinte, rame pentru tablouri, prize etc. Relativ ieftin și ușor de utilizat, aveți nevoie de un receptor pentru a le asculta.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.