xr:d:DAFI6rNjamk:3,j:32570179788,t:22081010

Drojdia este un organism viu ce are nevoie de hrana si apa pentru a putea trai si a se dezvolta.

Pe masura ce acestea se hranesc, transforma zaharurile sau amidonul din hrana sa in alcool sau dioxid de carbon, in acest timp avand loc un proces ce se numeste fermentatie.

Acest lucru face ca drojdia sa fie un element cheie in productia produselor de panificatie, dar si a fabricarii vinului si berii. Astfel, drojdiile au fost impartite in doua categorii mari, in drojdie de brutarie sau panificatie si drojdie de bere.

Daca te intrebi din ce se face drojdia, ei bine, este produsa pentru scopuri comerciale pe baza unei surse bogate in zaharuri, de cele mai multe ori aceasta sursa este melasa, ce este obtinuta in timpul procesului de productie al zaharului.

Drojdiile sunt lasate sa creasca si sa se inmulteasca in niste rezervoare speciale, apoi sunt recoltate prin centrifugare.

Furnizorii de agenti de crestere ofera mai multe tipuri, dintre care amintim:

De interes:  O nouă campanie de sterilizare a câinilor, la Oraviţa

Drojdie proaspata

Drojdia proaspata este comercializata sub forma comprimata, de cuburi sau in vrac. Perioada de valabilitate a acestui agent de crestere este destul de scurta, de asemenea necesita conditii speciale de pastrare, la frigider, fiind bine ambalata.

Pentru a testa daca drojdia mai este vie poti verifica data de expirare de pe ambalaj sau poti dizolva o lingurita de drojdie intr-un bol cu apa calduTa si o lingura de faina. Dupa ce a stat aproximativ 10 minute, daca amestecul a format o spuma si si-a marit volumul, atunci drojdia este viabila. Daca amestecul nu are nici o reactie, inseamna ca drojdia a murit si nu mai poate fi folosite, deoarece nu se va mai hrani, iar aluatul nu va mai creste.

Daca drojdia a facut spuma inseamna ca este activa, iar pentru a o folosi va trebui sa activezi intreaga cantitate folosita inainte de a o adauga in faina.

Drojdie instant

Acest agent de crestere este comercializat in plicuri vidate, iar perioada de valabilitate este mult mai lunga. Este obtinuta prin procesul de deshidratare al drojdiei proaspete, ceea ce ii mareste perioada de valabilitate, datorita continutului scazut de apa, dar si modul de utilizare.

De interes:  5 produse care pot spori siguranta unei locuinte

Spre deosebire de cea proaspata, acest agent de crestere nu necesita pasi suplimentari, fiind adaugata direct in faina, fara a fi nevoie de activare.

Pentru a pastra proprietatile acestei drojdii, producatorii recomanda depozitarea acesteia intr-un ambalaj sigilat, la frigider sau in congelator.

Care este cea mai buna drojdie pentru paine?

Drojdia, indiferent de tip, are propriile sale proprietati unice atunci cand este folosit pentru a face paine. Pentru paine alegerea celui mai bun agent de crestere va depinde de reteta pe care o urmezi, dar si de produsul final pe care ti-l doresti. Drojdiile influenteaza timpii de dospire, gustul, textura si proprietatile painii.

Toate drojdiile au propriile avantaje si dezavantaje, asa ca este important sa o alegi pe cea potrivita nevoilor tale.

Produsele de panificatie, chiar daca necesita atat de putine ingrediente, adica apa, faina, sare si drojdie, sunt foarte complexe.

Daca esti brutar si vrei sa ai pe raft cele mai bune produse, atunci colaboreaza cu cei mai buni furnizori. Lesaffre Romania ofera clientilor sai garantia celor peste 150 de ani de experienta in productia si furnizarea agentilor de crestere profesionali. Incearca-i si tu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.