Traim intr-o lume aflata intr-o continua schimbare, in care depindem de tehnologii in mai toate activitatile pe care le desfasuram. Acesta este si motivul pentru care in prezent, fiecare dintre noi cautam sa fim cat mai eficienti in activitatile pe care le desfasuram, lucru care se aplica mai ales companiilor de pretutindeni din lume. Una dintre inventiile importante, despre care am putea spune ca a revolutionat lumea mecanicii, este clasicul rulment. Cu totii stim cum arata, prentru ca il regasim intr-o multime de obiecte pe care le folosim zilnic, cel mai bun exemplu fiind reprezentat de autoturisme. Cu toate acestea insa, pentru multe persoane ce ii utilizeaza, lumea rulmentilor ramane una destul de putin cunoscuta, sau chiar complet in ceata. Sunt acolo, niste parti componente care ajuta la functionarea corespunzatoare a obiectului respectiv si cam atat. In fond, daca nu avem contact foarte mare cu domeniul tehnic, este absolut firesc sa nu cunoastem o multime de lucruri despre rulmenti si despre modul in care acestia functioneaza.

De interes:  În Elveţia a devenit ilegal să fierbi crustaceele vii – Banat FM

Ori de cate ori ne gandim la rulmenti, mintea noastra ii asociaza cu niste obiecte care ajuta anumite piese sa se rostogoleasca. In linii mari, acest lucru este cat se poate de corect, insa rulmentii au fost conceputi pentru a miscora rezistenta la frecare dintre doua obiecte, mai presus de orice altceva. Haideti asadar sa descoperim impreuna si alte cateva lucruri interesante despre rulmenti dar si despre locul de unde ii putem achizitiona pe cei de calitate!

 

Rulmentii sunt produsele care previn uzura prematura a doua parti metalice.

            Pentru a intelege importanta de baza a rulmentilor, nu trebuie decat sa incercam sa ne imaginam pret de cateva secunde doua parti metalice aflate in miscare. Contactul dintre acestea produce o forta de frecare imensa, ceea ce produce o caldura intensa, care poate duce la distrgerea lor prematura. Acesta este punctul in care rulmentii sunt vitali, atat pentru buna functionare a anumitor produse, cat si pentru prelungirea duratei de viata a utilzajelor in componenta carora acestia intra. Mai exact, rulmentii sunt cei care reduc semnificativ aceasta frecare despre care am discutat anterior, aspect ce previne desigur compromiterea totala a produsului cu pricina. In fond, acesta este si motivul principal pentru care rulmentii au devenit niste produse atat de comune si totusi atat de esentiale.

De interes:  Transport ilegal de lemn – Banat FM

Rulmentul – un singur produs, o multitudine de aplicatii.

            Unul dintre cele mai comune tipuri de rulmenti sunt cei cu bile, pe care cu siguranta i-am vazut cel putin odata in viata fiecare dintre noi. Acestia sunt cel mai des folositi in aplicatii practice, insa este important de mentionat faptul ca acestia pot suporta doar sarcini radiale. Datorita formei sferice a rulmentului, punctele de contact dintre bile si caile de rulare sunt foarte mici, ceea ce ajuta la o rulare fina a elementelor de rostogolire. In general insa acest tip de rulmenti sunt utilizati in aplicatii cu sarcini relativ mici. Mai exista totodata si rulmenti cu role cilindrice, cu role conice, cu bile sferice, cu ace sau axiali, fiecare dintre acestea avand destinatii de utilizare specifice.

Unde gasim cei mai buni rulmenti?

            Mediul online reprezinta cu certitudine cea mai simpla cale prin care ne putem procura rulmenti de calitate la cele mai avantajoase preturi, insa inainte de a face acest lucru, este indicat sa te asiguri ca stii cu exactitate de unde achizitionezi. Durata de viata a unui rulment si performantele acestuia depind foarte mult de calitate, aspect pe care ar trebui sa il tratezi cu prioritate, ori de cate ori achizitionezi rulmenti.

De interes:  Ion Iliescu ar putea fi judecat în Dosarul Revoluției

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.