Vârsta la care tinerii ajung să consume droguri a scăzut foarte tare, atrag atenția reprezentanții Agenției Naționale Antidrog (ANA). Pe lângă motivații legate de anturaj, curiozitate sau dorința de a se „distra”, se pare că și accesibilitatea face ca substanțele interzise să-i atragă pe consumatori. De altfel, se pare că adolescenții ajung să prefere mai degrabă drogurile în locul țigărilor. 

Cătălin Țone, președintele ANA, spune că 17% dintre tinerii români de 15-35 de ani s-au drogat cel puțin o dată. El a menționat, conform adevarul.ro, că acum, în România, există droguri pentru toate buzunarele. „Sunt droguri care costă, de exemplu, cocaina roz ajunge undeva la 4-500 de euro, este un lux. Dar sunt și droguri precum „Cristal” care în București costă în jur de 12 lei un pliculeț, accesibil oricui”, a precizat Țone. 

Din acest motiv, vârsta consumatorilor a scăzut foarte mult. „Statistic, cel mai consumat drog, în segmentul 12-18 ani, este marijuana, urmată de etnobotanice și de stupefiante de tipul barbituricelor, deturnate din circuitul legal. Canabisul provine 80% din import, în special din Maroc”, a mai spus reprezentantul ANA.

De interes:  Restaurantele și cafenelele din Timișoara au voie să instaleze iglu-uri, dar nu le pot folosi

Într-o singură săptămână, două persoane publice cu mii de urmăritori printre tinerii din mediul online au fost depistate de poliție drogate. 

Vorbim despre cunoscutul Chef FOA, pe numele său adevărat Florin Scripcă, care a fost depistat luni, 23 octombrie, în traficul din Capitală sub influența și în posesia drogurilor.

Acesta a fost prins sub influența substanțelor interzise în Piața Charles de Gaulle din Capitală și declarat pozitiv la două feluri de substanțe psihoactive: cocaină și canabis. Poliția a deschis un dosar penal în cazul său.

La doar câteva zile distanță, cunoscutul artist și, totodată, influencer Dorian Popa a fost prins drogat la volan. El a fost depistat în Domnești în timp ce conducea un Lamborghini îmbrăcat doar în chiloți. Polițiștii care l-au oprit l-au testat antidrog  iar rezultatul a fost că este pozitiv la cannabis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.