Primăria Timișoara pregătește pentru a fi depus pe Programul Anghel Saligny proiectul Pasajului Solventul. În cadrul unui plen extraordinar, joi, consilierii locali vor trebui să aprobe cererea de finanțare.

Pasajul Solventul este unul dintre proiectele strategice ale orașului, făcând legătura între Calea Bogdăneștilor și strada Gării, pe sub liniile de cale ferată. Această legătură este crucială pentru fluidizarea traficului, având în vedere că între cartierele Ronaț și Blașcovici și cartierul Iosefin singura traversare rutieră este la Pasajul Jiul. Prin Pasajul Solventul va fi construită o linie de tramvai, amplasată pe axa drumului, care va face legătura între linia de tramvai de pe Calea Bogdăneștilor (aflată în curs de modernizare printr-un proiect pe fonduri europene) și o linie de tramvai nouă pe strada Gării.

Municipalitatea timişoreană doreşte să acceseze aproximativ 127 de milioane de lei din fondurile programului Anghel Saligny pentru realizarea acestui proiect, ale cărui costuri totale se ridică la 132,2 milioane de lei.   

De interes:  EXCLUSIV Momente emoționante la mânăstirea Ghighiu de 1 Decembrie - MĂRTURII de credință și speranță

„Suntem într-o continuă căutare de fonduri pe care să le atragem pentru proiectele Timişoarei, fiecare leu obţinut din fonduri nerambursabile fiind un leu câştigat pentru bugetul oraşului. Pasajul Solventul este unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură pe care le avem în lucru şi de aceea este important să obţinem acum această finanţare”, a declarat primarul Timişoarei, Dominic Fritz. 

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.