Caravana automobilistică „GO Romania!” se oprește astăzi, în jurul orei 13.00, la Lugoj.

Evenimentul este organizat de Ambasada României la Varșovia și Camera bilaterală de comerț și industrie polono-română în perioada 7-18 iunie 2019. Proiectul  a ajuns în acest an la cea de-a treia ediție. Edițiile precedente au presupus refacerea de către un grup de circa 20 de autoturisme istorice Dacia și Polski Fiat (aproximativ 40 de participanți) a itinerariului parcurs de turiștii polonezi spre Delta Dunării și litoralul Mării Negre, în anii ’70 – ’80.

În acest an, 20 de autoturisme retro românești și poloneze (Warszawa, Polonez, Polski Fiat, Nysa, Syrena, Dacia şi Oltcit, produse în perioada 1950-1989) se vor deplasa pe itinerariul Cracovia – Satu Mare – Oradea – Arad – Timișoara – Lugoj – Caransebeș – Drobeta Turnu Severin – Craiova și retur, constituindu-se astfel, într-un eveniment de promovare a „Via Carpatia”, proiect rutier regional inclus în lista de priorități convenite la București, la 17-18 septembrie 2018, în cadrul Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări (I3M).

De interes:  Accident în Triaj! O mașină s-a răsturnat și a ajuns în peretele de pe marginea drumului

Acest proiect inedit se înscrie în eforturile de consolidare a vizibilității și atractivității României pe piața poloneză de turism.
La Lugoj, după ora 13.00, autoturismele de epocă vor face un tur al orașului și vor staționa apoi pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, unde vor putea fi admirate de lugojeni. Grupul de participanți la caravană va fi primit la ora 14.00, la Cinematograful „Bela Lugosi” de către Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj.

CITEȘTE ȘI: Bijuteriile de colecție pe patru roți pot fi admirate la Timișoara! Caravana „Go Romania!” trage pe dreapta, în capitala Banatului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.