Instructorul Ion Moacă, regretat de comunitatea locală din Rusca Teregova | Express de Banat

Localitatea Rusca Teregova a pierdut un om important al satului, care a promovat ani de zile tradiția și portul popular prin pregătirea a generații de dansatori, ce au dus faima acestui sat.

Profesorul și instructorul Ion Moacă a fost chemat la ceruri să învețe și alți iubitori de folclor brâul din Banatul de Munte. Potrivit nepotului său, profesorul s-a simțit rău vineri de dimineață și a anunțat la școală, la Armeniș, unde preda Limba franceză că nu poate ajunge la ore. „M-a sunat mătușa că se simte rău unchiul și am chemat repede ambulanța și ca să nu mai piardă timpul l-am urcat în mașină și am pornit spre șoseaua principală. Mi-a spus că parcă nu are aer și să deschid geamul și atât a mai apucat să vorbească, a decedat în brațele mele”, spune îndurerat nepotul.
Născut în 22 noiembrie 1964, Ion Moacă a fost mai întâi învățător în Teregova, după care timp de 25 de ani a fost învățător în Rusca Teregova. A fost instructor de dansuri populare, a format ansambluri de copii și tineri, a participat la foarte multe festivaluri de unde s-a întors cu premii și diplome. A avut plăcerea și pasiunea să învețe dansatorii dansul „Călușarii” și a smuls aplauzele multor spectatori și admirația semenilor din Banatul de Munte.

De interes:  Planuri mari pentru Spitalul Județean din Timișoara! Secții reabilitate, aparatură nouă și parcare supraetajată

Ion Moacă era persana care se ocupa de organizatul rugilor satului, era un păstrător de tradiții și iubea portul popular.

Familia îndurerată îi anunță pe cei care care doresc să-l conducă pe ultimul drum că înmormântarea va avea loc marți, 1 octombrie, de la ra 11.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.