Echipa de fotbal a Universității de Vest din Timișoara a reprezentat România la Campionatul European Universitar de Fotbal, organizat anul acesta la Madrid. Studenții de la UVT, campioni naționali universitari, nu au reușit însă să se califice în semifinalele competiției, deși au avut două victorii în faza grupelor.

UVT a început competiția cu un egal, la scorul de 1-1, cu Universitatea Ruhr din Bochum, după un gol marcat de Dennis Ciobanu pentru români. A urmat o victorie categorică, cu 4-0, în fața echipei Universitatea Marie Curie din Lublin, grație golurilor marcate de Patrick Niță, Cristian Pădurariu și Marko Giuricici, ultimul cu două goluri înscrise. UVT a obținut alt succes, cu 3-1, în fața Universității din Evora Portugalia, după golurile marcate de Marko Giuricici, Patrick Niță și Mihai Olariu. În decisiv însă au pierdut cu 1-0 în fața studenților din Istanbul.

UVT mai rămâne la Madrid, deoarece va mai juca partide de clasament. Trebuie spus că echipa lui Vlad Bura nu a ratat ocazia de a vizita faimosul Santiago Bernabeu, stadionul coloșilor de la Real Madrid. La Europeanul de fotbal, din România a participat și un arbitru din Timișoara. Este vorba de George Manea, care a folosit și sistemul VAR.

UVT e și campioană universitară de volei masculin, iar echipa timișoreană va participa la Europeanul de la Lodz, Polonia.

Sursa foto: facebook.com/csuuvtfotbal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.