A fi adult vine cu multe responsabilitati, cum ar fi sa-ti platesti facturile, sa iti faci ordine la domiciliu si sa speli vasele. Inseamna, de asemenea, curatarea jucariilor tale sexuale, ceea ce din fericire este destul de usor in ceea ce priveste treburile. Sexul, indiferent daca este solo sau cu un partener, este timpul pentru a lasa stresurile vietii de zi cu zi sa se topeasca. Dar daca doriti ca jucariile sexuale sa faca parte din acea perioada limpede – si daca doriti ca acele jucarii sexuale sa aiba o durata buna de viata – va trebui sa le curatati corect si regulat. In plus, exista sansa ca o igiena neadecvata a jucariilor sexuale sa produca infectii; deci, da, sexul sigur solo este, de asemenea, un lucru de luat in considerare. 

Primul pas in curatarea unei jucarii sexuale este sa ne dam seama daca este facuta cu un material poros sau neporos.
In cazul in care materialul este poros, are gauri minuscule care pot adaposti bacterii, ciuperci si guta generala, spune pentru SELF Lisa Finn, o educatoare sexuala de la magazinul de jucarii sexuale Babeland. Daca este neporos, nu are acele gauri, astfel incat diferitele microorganisme sunt mai putin susceptibile sa se lipeasca.

De interes:  Conferință online organizată de ANPC cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor

Potrivit lui Finn, materialele poroase includ:

  • Soiuri elastomer (cauciuc), cum ar fi:
  • Cauciuc termoplastic, sau TPR pentru scurt. Aceasta este uneori numit ,,cauciuc sigur pentru piele”.
  • Elastomer termoplastic, numit TRE, care este, de asemenea, numit uneori ,,cauciuc sigur pentru piele”.
  • Cauciuc jeleu. Acesta este un fel de cauciuc care uneori (nu intotdeauna) contine ftalati, un grup de substante chimice care au fost scoase din folosinta pentru potentialul lor de a afecta sanatatea umana.
  • Materiale precum Sensafirm si UR3, care pot ajuta jucariile sa se simta ca pielea.
  • Latexul, care nu este reglementat de Food and Drug Administration pentru jucariile sexuale, asa cum este cazul prezervativelor.

Si aici sunt materiale obisnuite de jucarii sexuale neporoase:

  • Plastic acrilonitril butadien stiren (ABS) (un fel de plastic dur)
  • Sticla borosilicata
  • Silicon
  • Metale precum otelul inoxidabil si aurul

Pentru a afla din ce material este facuta jucaria ta, verifica pe cutie sau cauta online.

Indiferent de materialul jucariei, trebuie sa o spelo si sa o usuci dupa fiecare utilizare, astfel incat sa fie cat mai curat posibil.
Desi jucariile poroase sunt mai susceptibile de a adaposti bacterii sau alte microorganisme decat cele neperoase, este bine sa cureti orice jucarie pe care ai folosit-o imediat dupa ce ai folosit-o. Incorporarea acestui pas crucial in rutina, te va ajuta sa pastrezi jucariile cat mai curate si igienizate (citeste mai multe despre igiena jucarii sexuale).

De interes:  Accident mortal la Reșița! Un pieton și-a riscat viața trecând strada prin loc nepermis!

Vaginul tau gazduieste numeroase bacterii si ciuperci care ajuta la mentinerea sanatoasa. Cand folosesti o jucarie sexuala, probabil ca unele dintre aceste microorganisme vor aparea. De cele mai multe ori, acest lucru nu va fi daunator, spune SELF Lauren Streicher, M.D., profesor de obstetrica si ginecologie la Facinberg School of Medicine din Northwestern University. Vaginul este deja obisnuit sa se ocupe de aceste microorganisme, asa ca nu reprezinta o amenintare.

Nu este intotdeauna cazul, totusi. Sa spunem ca aveti o infectie cu transmitere sexuala sau o infectie vaginala si decideti sa va masturbati folosind o jucarie. Este posibil ca unii dintre agentii patogeni care provoaca infectia sa ramana pe suprafata jucariei (daca este neporoasa) sau sa intre in orificiile minuscule (daca este poros) si sa traiasca acolo, spune Peter Leone, MD, specialist in boli infectioase la UNC Scoala de Medicina. Daca nu cureti jucaria inainte de a o imparti cu un partener, teoretic este posibil sa raspandesti infectia, explica el. Este posibil sa fii in masura sa reintroduci microorganismul in sistemul tau dupa ce ai scapat deja de o infectie.

De interes:  Se închide strada spre Primăria Caransebeș. Telecomanda va sta la portar!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.