Glafuri, burlane, jgheaburi și rigole – sisteme pluviale indispensabile oricărei clădiri!

Apa este, desigur, o sursă indispensabilă vieții, dar aceasta este, în același timp, un adevărat dușman al construcțiilor! Infiltrațiile de apă în structura unei clădiri poate crea o multitudine de probleme, până chiar la afectarea întregii structuri de rezistență!

Din acest motiv, este foarte important să alegi să investești în produse special create cu rolul de menținere a apei la distanță. Începând de la glaf: https://www.sanprod.ro/produse/glaf/, burlane, jgheaburi și pânp la rigole, toate aceste elemente sunt deosebit de importante! Citește rândurile de mai jos pentru a descoperi informații importante despre acestea!

Glaf – ce este și unde se utilizează?

Glaful este o parte din rama unei ferestre, mai exact o component plată, care se montează atât la interior, cât și la exterior. Glaful de exterior este deosebit de important. Montat correct, inclinat spre exterior, are rol a direcționarea apei de ploaie. Așadar, cu ajutorul glafurilor, construcția ta va fi protejată de infiltrațiile de apă, iar structura casei tale va rămâne intactă pe termen lung. În plus, nu te vei confrunta cu mirosuri neplăcute la interior, ori chiar cu apariția mucegaiului, care poate crea adevărate probleme.

De interes:  Tot ce trebuie să ştii despre centrale termice

Care sunt materialele din care sunt făcute glafurile?

Producătorii folosesc mai multe tipuri de materiale pentru crearea glafurilor, dintre care cele mai importante sunt:

  • Aluminiu – un material anticoroziv, rezistent la intemperii. Glafurile din aluminiu sunt considerare între cele mai bune disponibile pe piață, păstrându-și aspectul chiar și după mulți ani de la achiziționare și instalare. Acestea sunt disponibile sub diferite dimensiuni, astfel încât să le poți găsi exact pe cele potrivite;
  • Marmură – un material durabil în timp, cu un aspect cu totul și cu totul deosebit;
  • Lemn – un material ce se deteriorează odată cu trecerea timpului, chiar și dacă este tratat cu lacuri special. Aceasta variantă este cu siguranță mai puțin scumpă, dar ar fi bine să iei în considerare investiția în aluminiu, care este una cu adevărat inteligentă datorită durabilității odată cu trecerea timpului.

Jgheaburi – ce sunt și unde se utilizează?

Jgheaburile sunt elemente necesare oricărui sistem pluvial și se montează în partea inferioară a acoperișului, utilizându-se niște accesorii speciale care au rolul de colectare a apei provenite de pe acoperiș, redirecționând-o spre burlane.

De interes:  Motive pentru care să alegi un sejur pe plaja din Mamaia

Burlane – ce sunt și unde se utiliează?

Burlanele sunt de fapt prelungiri ale jgheaburilor, coborând până la sol, unde sunt conectate către niște rigole. Vei descoperi că există burlane în diferite forme, cum ar fi rotunde, pătrate sau dreptunghiulare. Alegerea nu schimbă în niciun fel funcționalitatea, ci mai degrabă este vorba doar de design-ul acestora și de aspectul pe care îl vei obține în urma instalării.

Rigole – ce sunt și unde se utilizează?

Rigolele se obțin din aluminiu rezistent, piatră sau beton, și au rolul de a colecta apa provenită de la ploi ori chiar din topurea zăpezii și de a o redirecțioa către canalizare.

Care sunt avantajele sistemelor pluviale?

Optând pentru sisteme pluviale, te vei putea bucura de o multitudine de avantaje:

  • Protejează fundația și subsolul clădirii de infiltrațiile de apă;
  • Previne eroziunea solului;
  • Previne apariția petelor de mucegai, a igrasiei și a mirosurilor neplăcute;
  • Protejează pereții laterale ai construcției de daune serioase ce pot apărea în urma infiltrațiilor apei.
De interes:  Transfer Otopeni Poiana Brasov cu airportxpress.ro

SanProd.ro este un producător ce își desfășoară activitatea în România de aproape 30 de ani și care te poate ajuta să obții construcția rezistentă de care ai nevoie! Fie că ai nevoie de glafuri, rigole Sanprod, jgheaburi, burlane, rigole, panouri de gard tablă ori chiar de servicii de debitare laser, folosește datele de contact de mai jos și bucură-te de avantajele oferite de investițiile inteligente în produse și servicii de calitate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.