”În țara asta, chiar nicio instituție a statului român nu poate să spună ceva la adresa unei companii?!” Robu dă vina pe fabrici pentru poluarea din oraș!

Primarul Nicolae Robu a pus din nou „tunurile” pe Comisariatul Județean Timiș al Gărzii de Mediu! Tot pe tema fabricilor care poluează aerul din oraș!

Edilul spune că Timișoara este, potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, un oraș cu aer mai curat decât alte mari centre urbane ale României, dar e convins că anumite fabrici din oraș poluează. Edilul sugerează că instituțiile din subordinea Guvernului au un fel de omerta, pentru a proteja marile companii.

Robu consideră că Garda de Mediu ar trebui să spună, cu subiect și predicat, ce fabrici din oraș emit noxe poluante. „Eu încă aștept să ni se dezvăluie de către Garda de Mediu care nu sunt firmele care poluează orașul nostru. Garda de Mediu are aparatură, competențele și prerogativele să stabilească. Are obligația de a face așa ceva. Noi vrem să știm cine poluează, dar nu așa, ca o părere a noastră. Vrem și oficial! Chiar așa, în țara asta, nicio instituție a statului român nu poată să spună ceva la adresa unei companii?! Chiar instituțiile statului nu își permit să nominalizeze?! Să ne spună și nouă, cetățenii acestui oraș. Despre cel puțin două companii există suspiciuni în momentul de față. De obicei, doamna prefect are obiceiul să se autosesizeze. Dar probabil în această speță nu are voie!”, spune Nicolae Robu, sugerând că anumite companii sunt protejate, deși ar polua aerul.

De interes:  Calatoria cu avionul si viziere de protectie

Altfel, despre alte cauze care afectează atmosfera unui oraș, cum ar fi praful sau lipsa spațiilor verzi, edilul spune că, în șapte ani de mandat, a luat măsuri pentru un aer cât mai curat. „În ceea ce ne privește, am luat măsuri pentru a avea un aer cât mai bun. Am reabilitat spații verzi, extindem zona de spații verzi. Vom avea sensibil mai multe spații verzi la sfârșitul acestui mandat. Eforturile noastre sunt insuficiente dacă în acest timp se degajă în atmosferă tot felul de substanțe urât mirositoare, dacă nu și toxice. Eu nu spun că sunt toxice, pentru că nu sunt specialist în domeniu. Dar oamenii se tem, sunt zeci de mii de oameni care trăiesc în zona de impact și care se tem că sănătatea le este periclitată”, a adăugat primarul.

Cel mai mult, timișorenii, mai ales cei din zona de nord a orașului, se plâng de ani de zile de mirosul de la Continental Cauciucuri, unul într-adevăr, foarte puternic resimțit. Cât despre relația cu Comisariatul Județean Timiș al Gărzii de Mediu, toamna trecută, primarul Robu era exasperat de întârzierea unui aviz de mediu pentru extinderea la patru benzi a drumului către Moșnița Noua. De altfel, lucrarea a și fost tergiversată mult din acest motiv.

De interes:  5 factori de luat in considerare atunci cand alegeti un serviciu de spalatorie a hainelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.