Igiena dentara: importanta detartrajului regulat

Tartrul este o calcificare a placii dentare. Poate fi prevenita printr-o igiena orala riguroasa, dar se recomanda, de asemenea, sa faci la dentist un detartraj in Bucuresti la fiecare sase luni pana la un an.

Este dureros detartrajul?

Tartrul se formeaza atunci cand placa dentara nu este indepartata prin periere. Desi nu este o problema, este poros si va retine bacteriile mai usor. Apoi devine mai dificil sa indepartezi placa dentara incorporata in tartru. Exista zone care sunt inaccesibile periajului, de unde si importanta detartrajului in fiecare an.

Indicatii de detartraj

Daca nu este indepartat in mod regulat de pe suprafata dintilor, placa bacteriana poate deveni tartru prin combinatie cu mineralele continute in saliva (fosfati si calciu). Aceste caracteristici favorizeaza dezvoltarea pe suprafata placii dentare, ceea ce explica faptul ca, odata format, depunerea de tartru poate creste.

Frecventa detartrajului depinde de cantitate si de cat de repede se acumuleaza tartrul. Este legata de eliminarea placii bacteriene (periaj, ata dentara etc.). Dentistul tau va defini nevoia in conformitate cu aceste criterii de evaluare. Ar putea fi o data pe an, la fiecare sase luni sau mai mult.

De interes:  De ce să plantezi pomi fructiferi în grădină

Detartrajul: tehnica

Detartrajul consta din:

  • Eliminarea acestui depozit de tartru (fie prin „razuire”, fie prin utilizarea dispozitivelor cu ultrasunete);
  • Lustruirea suprafetelor curatate.

Scopul este de a readuce dintii la aspectul lor estetic normal, de a crea un mediu sanatos pentru dinti si de a facilita controlul igienei orale. Cea mai obisnuita tehnica este de a utiliza instrumente cu ultrasunete pentru a elimina toate depunerile de tartru, readucand dintii la culoarea si stralucirea lor naturala.

Periajul de doua ori pe zi cu o pasta de dinti adecvata ajuta la limitarea depunerilor de tartru si a altor particule de pe dinti.

Care sunt dezavantajele detartrajului?

Dezavantajele detratrajului, in special durerea pe care o poti simti in zilele urmatoare, sunt temporare si beneficiile sale depasesc cu mult pe acestea, detratrajul fiind necesar pentru sanatatea dintilor si a gingiilor tale.

Unde gasesti cel mai bun pret pentru detartraj Bucuresti?

Dentago are o super ofertă pentru detartraj la doar 150 de lei (pachet complet). Ii gasesti in sector 6, Bucuresti. De asemenea, in aceasta perioada poti opta si pentru oferta de blackfriday.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.