Aparatură medicală de mii de euro, donată pentru Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara

Un electrocauter a fost donat astăzi Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. În valoare totală de 10.000 de euro, aparatul a ajuns în posesia medicilor cu ajutorul oferit de Clubul Lions Diamond din Timișoara.

Electrocauterul a fost predat Secției de Chirurgie Toracică a spitalului și va deservi personalul medical în cadrul unor intervenții majore. Este al doilea aparat de acest fel din unitate, primul fiind unul mai vechi, cu probleme.

„Acest aparat se folosește în toate sălile de operație pentru interveniții medicale majore, cum ar fi coagulare sau tăierea țesuturilor. Un electrocauter este vital în orice sală de operație. Mai nou, se folosește și la intervențiile mai mici, la cele toracoscopice, unde inciziile sunt foarte fine și riscul de sângerare e mare. De acest aparat vor beneficia pacienții din Spitalul «Victor Babeș», undeva în jurul a 200 de pacienți pe an, vorbim de cei care necesită o intervenție medicală majoră. Mai avem un astfel de aparat, însă este vechi, am avut ceva probleme cu el și unul nou este binevenit” a precizat dr. Alin Nicola, medic specialist chirurg toracic.

De interes:  Pasi pentru succes ca antreprenor

Electrocauterul a fost donat Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeş” de către Clubul Lions Diamond din Timișoara. În urmă cu doar câteva zile, alte două aparate de monitorizare tensiune și echipamente în valoare de 3.300 de euro au fost predate Institutului de Boli Cardiovasculare din oraș.

„Cu ajutorul sponsorilor care au participat la Balul Florilor de Mai şi al firmei distribuitoare de aparatură medicală, am dus la bun sfârşit două proiecte: unul la Institutul de Cardiologie şi altul către acest spital. La Institutul de Cardiologie au fost predate două holetere, iar proiectul de amploare din acest an este electrocauterul. Valoarea acestui aparat este de aproximativ 10.000 de euro. Firma Alis Tech, împreună cu producătorul ne-au oferit un discount de 4.500 de euro, practic noi am strâns 5.000 de euro. Ne bucurăm că am putut să-l predăm spitalului și sperăm că va salva multe vieți de acum încolo. Noi vom rămâne în continuare aproape de Spitalul «Victor Babeș»”, a spus Ana-Maria Sfera, președinte Lions Diamond Timişoara.

De interes:  Cum poti oferi gradinii tale un aer modern, demn de invidiat?

Clubul Lions Diamond Timişoara face parte din cea mai mare organizaţie de servicii de voluntariat din lume. Anual, membrii clubului realizează diferite proiecte în scopuri caritabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.