După moartea unei persoane dragi, anumite măsuri trebuie făcute rapid pentru că nu ai la dispoziție decât 3 zile pentru înmormântare. Cele mai urgente preocupări sunt în special organizarea înmormântării care poate fi făcută cu ajutorul unor servicii funerare în sectorul 5. În săptămânile următoare înmormântării, trebuie să informezi diferitele organizații vizate de moartea persoanei. Abia după ce au îndeplinit aceste diferite formalități, trebuie inițiată soluționarea succesiunii și tot ceea ce implică aceasta.

Formalități obligatorii după moartea unei persoane

Când o persoană dragă moare, va trebui să se îndeplinească un set de formalități administrative. Acești pași sunt adesea dureroși, trebuie să fie realizați în același timp cu perioada de doliu. După moartea unei rude, primul pas este să declari decesul mergând la biroul de stare civilă al primăriei unde are loc dispariția persoanei dragi.

Va fi necesar să furnizezi mai multe documente justificative aparținând decedatului, cum ar fi o carte de evidență a familiei; un document de identitate și cartea de ședere atunci când este străin. De asemenea, trebuie să aduci certificatul de deces. După aceste câteva formalități, directorul trebuie să înceapă să pregătească înmormântarea.

De interes:  Masajul anticelulitic – solutia ideala pentru o silueta mult visata!

Există mai multe situații: decedatul ar putea să-și fi prefinanțat înmormântarea în timpul vieții prin încheierea unui contract individual sau a unei asigurări de grup. Dacă nu este cazul, poți apela la serviciile funerare în sectorul 5 sau contactează o  agenție funerară  la alegere.

Care sunt pașii implicați în organizarea înmormântării?

Dacă detaliile nu au fost elaborate de către decedat în timpul vieții sale, este responsabilitatea familiei să organizeze înmormântarea. Pentru aceasta, organizatorul trebuie să aibă grijă de mai multe proceduri, cum ar fi alegerea înmormântării, achiziționarea unei concesiuni de cimitir, reglementarea transportului corpului, alegerea tipului de ceremonie, sicriul, convoiul funerar.

Organizarea implică și alegerea modului de înmormântare și priveghi. Poate fi incinerare sau înmormântare. Familia decedatului trebuie să scrie, de asemenea, avizul de deces, precum și anunțul. Pentru a facilita  procedurile funerare, formalitățile funerare  pot fi încredințate   directorilor de înmormântare profesioniști.

Anticipează organizarea înmormântării din timpul vieții

Contractarea unei asigurări pentru înmormântare îți permite să îți întreții financiar familia în timp ce anticipezi organizarea înmormântării. Pentru a gestiona și anticipa cursul înmormântării tale, beneficiezi de o soluție menită să îți materializeze ultimele dorințe. Celălalt motiv principal al asigurării pentru înmormântare este acela că permite celor dragi să fie eliberați de toate înmormântările pe parcursul vieții lor.

De interes:  De ce prosoapele de baie isi schimba culoarea?

Există 2 tipuri de contracte pentru organizarea unui eveniment de acest fel: semnarea unui contract funerar cu servicii standardizate și un contract funerar cu servicii personalizate. Acest ultim  contract de organizare a înmormântării este  similar cu un contract de înmormântare capitală. Diferența este că documentul este atașat unei firme de servicii funerare în sectorul 5.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.