3 BENEFICII ALE DETARTRAJULUI DE CARE NU ȘTIAȚI

detartraj

Indiferent cât de bine ai grijă de dinți, acumularea de placă și tartru este inevitabilă pentru toată lumea. Coloniile de bacterii se formează în gură de fiecare dată când mâncăm sau bem și, în timp ce periajul, folosirea aței dentare și utilizarea apei de gură sunt o strategie eficientă pentru a scăpa de majoritatea acestor particule, unele rămân întotdeauna.

Ce trebuie să știți despre scalare

Acesta este motivul pentru care trebuie să vă vizitați medicul dentist pentru un control cel puțin o dată la patru până la șase luni. Folosind o procedură numită detartraj (Curățare), el sau ea va indeparta straturile de acumulare a plăcii care s-au format în timp.

Vă rugăm să rețineți că unul dintre factorii cheie care afectează rata de acumulare a tartrului este saliva. Anumite persoane au saliva mai groasă decât altele, saliva mai groasă crește cantitatea de tartru care este prezentă pe dinți și pe gingii. Prin urmare, hidratarea corpului dumneavoastră și menținerea hidratării de către apa potabilă sunt foarte importante pentru a menține vâscozitatea adecvată a salivei și un clearance oral adecvat.

De interes:  Igiena dentara: importanta detartrajului regulat

La fel, mâncarea pe anumite părți ale gurii și consumul de droguri pot exacerba și nivelul de acumulare, așa că asigurați-vă că vorbiți cu medicul dentist despre cât de des simt că ar trebui să veniți la tratament. Detartrajul este crucial pentru prevenirea bolilor gingivale și a multor alte probleme de sănătate orală, motiv pentru care nu ar trebui să amânați niciodată să mergeți la dentist.

Avantajele nespuse ale acestei proceduri dentare comune

Ajută la eliminarea respirației urât mirositoare – Fie că sunteți afectat de respirația urât mirositoare cronică (denumită halitoză) sau ocazională criză de miros, detartrajul poate îmbunătăți semnificativ problema prin eliminarea sursei sale. Mulți oameni cred din greșeală că respirația urât mirositoare este cauzată de alimentele pe care le consumă, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.